Pinta

Pintatoimiala edustaa erikoisurakoitsijoita, jotka tekevät rakennusten näkyviä pintoja ja edeltäviä työvaiheita niin sisällä kuin ulkonakin sekä uusissa että vanhoissa rakennuksissa.

Pintatoimialan muodostavat Kattoliitto ry, Lattian- ja seinänpäällysteliitto ry, Pintaurakoitsijat ry sekä Teollisuuden Muurausurakoitsijat ry.

Yhdistyksiin kuuluu noin 350 toimialojensa eturivin yritystä. Jäsenet ovat kattourakoitsijoita ja kattoteollisuusyrityksiä, pintaurakoitsijoita eli julkisivu- ja maalausurakoitsijoita sekä lattian- ja seinäpäällysteitä valmistavia, maahantuovia ja asentavia yrityksiä.

Pintatoimialan jäsenyhdistykset vastaavat alojensa työehtosopimustoiminnasta ja työsuhdeneuvonnasta sekä muusta kyseisiä aloja koskevasta neuvonnasta ja edunvalvonnasta.

Kaikki Pintatoimialan yhdistysten jäsenyritykset ovat yhdistystensä kautta jäseniä myös Rakennusteollisuus RT:ssä.

Ohjeita muovimattojen asennukseen

Urakoitsija löytää ohjeet onnistuneen päällystämisen varmistamiseksi Betonilattioiden kosteudenhallinta ja päällystäminen -julkaisusta vuodelta 2007 sekä SisäRYL 2013:sta. Lattian- ja seinäpäällysteliitto on lisäksi vuonna 2018 julkaissut tiiviin muovipäällysteiden Näin päällystät oikein -ohjeen.

Näin päällystät oikein
Mediatiedote: Muovimattojen asentamisessa avainasemassa kosteudenhallinta ja tasoitteen käyttö

Lisää tietoa

Lisätietoa toimialan yrityksistä, yhdistyksistä ja niiden jäsenyysasioista löydät yhdistysten omilta nettisivuilta:
• Kattoliitto ry
• Lattian- ja seinänpäällysteliitto ry
• Pintaurakoitsijat ry
• Teollisuuden Muurausurakoitsijat ry