Rakentamisen laatuteko 2017

Kenelle rakentamisen hyvä laatu on kunnia-asia? Kenen asenteesta ja ammattitaidosta kannattaa ottaa oppia? Kuka ansaitsee näkyvän tunnustuksen laadukkaasta työstään?

Laatuteko 201-kisan voitto on ratkennut

Rakentamisen laatuteko -kilpailun ratkaisi tänä vuonna ennen kaikkea vahva laatuasenne ja asiakaslähtöisyys. Voittajien valinnasta vastannut Eero Heinäluoma korosti valintaperusteissaan myös perinteistä ammattiylpeyttä ja tulevaisuuteen katsovaa innovatiivisuutta.

Voiton kisassa veivät työnjohdon sarjassa Peabin kolmihenkinen työmaatiimi Tytti Nurminen, Juho Tamminen ja Kim Mäkiruoho  sekä työntekijöiden osalta Constin maalari Jean Lindström. Kilpailun voittajat julkistettiin ja palkittin 1000 euron matkalahjakortilla 16.11.2017. 

Tänä vuonna myös yleisö sai äänestää Laatuteko-kisassa omaa suosikkiaan. Eniten yleisöääniä sai Constin maalari Jean Lindstöm, joka oli myös toinen varsinaisen kilpaulun voittajista. Lindstöm palkittiin 300 euron lahjakortilla. Kaikkien äänestäneiden kesken arvottiin 100 euron lahjakortti rautakappaan. Arvonnan voittajalle on ilmoitettu voitosta henkilökohtaisesti.

Katso videolta Eero Heinäluoman perustelut voittajien valinnoista

Katso myös: 
Tiedote (16.11.2017): "Tinkimätön laaduntekijä uskaltaa haastaa esimiehensä ja kurkistaa tulevaisuuteen"

Voittajat valinnut kansanedustaja Eero Heinäluoma toimii eduskunnan tarkastusvaliokunnan puheenjohtaja. Tarkastusvaliokunta on viime vuosina kiinnittänyt voimakkaasti huomiota muun muassa rakentamisen kosteus- ja homeongelmiin sekä peräänkuuluttanut rakentamiselta parempaa laatua. 

Tutustu kilpailun voittajiin

Vuoden 2017 muut finalistit

 

  • Kooste kaikkien finalistien esittelyistä

Oivalluksia, ammattiylpeyttä ja yhteistyökykyä

Vuonna 2017 toista kertaa järjestetty Rakentamisen laatuteko -kilpailu on tarkoitettu rakennustyömailla tai rakennustuotteita valmistavissa tehtaissa toimiville työntekijöille, työryhmille, työnjohtajille, projektipäälliköille tai valvojille. Heidän laatutekonsa voivat liittyä esimerkiksi laatua parantaviin oivalluksiin, yhteistyökykyyn, asenteisiin ja ammattiylpeyteen sekä menetelmiin ja työtapoihin.

Yhteistyössä Rakennusteollisuus RT:n kanssa kilpailun toteuttivat Rakennusliitto, Rakennuslehti ja RALA. Lisätietoja kilpailusta: laatuteko@rakennusteollisuus.fi