Rakentamisen laatuteko 2018 -kisassa palkinnot jaettu

Kenelle rakentamisen hyvä laatu on kunnia-asia? Kenen asenteesta ja ammattitaidosta kannattaa ottaa oppia? Kuka ansaitsee näkyvän tunnustuksen laadukkaasta työstään?


Ammattiylpeys, asenne ja laatua parantavat työtavat puntariin

Rakentamisen laatuteko -kilpailu järjestettiin tänä vuonna kolmannen kerran. Aikaisempien vuosien tapaan kilpailu oli tarkoitettu rakennus- ja infratyömaiden työntekijöille, työnjohdolle ja valvojille sekä ensimmäistä kertaa myös suunnittelijoille. Kisaan ilmoitettiin suuri joukko toinen toistaan ammattitaitoisempia osallistujia, joiden laatuteot liittyivät muun muassa laatua parantaviin oivalluksiin, yhteistyökykyyn, asenteisiin ja ammattiylpeyteen sekä menetelmiin ja työtapoihin.

Finalistit valittiin asiantuntijaraadin toimesta. Voittajavalinnasta vastasi työministeri Jari Lindström. Voittajat julkistettiin sekä palkittiin 1000 euron lahjakortilla FinnBuild-messuilla Rakennuslehti Awards -tilaisuudessa 11.10.

Voitto jaettiin kahden huippuosaajan kesken

Voiton tasaväkisessä kilpailussa jakoivat kirvesmies Olli Salonen ja Lujabetonin tehdaspäällikkö Miro Harjumäki. Jari Lindström kertoo videolla valintojensa perusteista.

Lue myös mediatiedote kisan voittajista. 

Katso voittajien finaalivideot

"Olli ei ole mikään pintaliippauskorjaaja, vaan menee suoraan ongelman ytimeen." Omaa yritystä luotsaava kirvesmies Olli Salonen työskentelee itsenäisenä yrittäjänä Fira Oy:n takuutyötiimissä.Tutustu tarkemmin Olliin - lue Rakennuslehden artikkeli (4.9.2018).

Lujabetonin Miro Harjumäen johdolla on kehitetty betonirakenteen älykäs mittauspalvelu, jonka avulla voidaan merkittävästi parantaa betonirakenteiden kosteudenhallintaa.
Mirosta pääset lukemaan tarkemmin Rakennuslehden artikkelista (28.9.2018).

Yleisöäänestys

Yleisöäänestyksen voittajaksi nousi Skanskan työmaatiimi, jonka kerrostalokohteessa asukkaiden suositteluindeksi oli poikkeuksellinen, täydet 100 pistettä. Asunto-osakeyhtiö Lappeenrannan Loisteen uusilta asukkailta huippuarvosanat saivat asiakasvastaava Elisa Härkönen, työmaan vastaava mestari Eetu Kauppinen, asuntomyyjä Jarkko Keränen, hankekehityspäällikkö Marko Puhakka, tuotantoinsinööri Joni Reponen ja työmaapäällikkö Timo Markkanen.


Lue lisää tiimistä Rakennuslehden artikkelista (29.6.2018).

Yleisöäänestyksessä kaikkien yhteystietonsa ilmoittaneiden kesken arvottiin 100 euron lahjakortti rautakauppaan. Arvonta on suoritettu ja onnettaren suosikille on ilmoitettu voitosta henkilökohtaisesti.

Tutustu myös kisan muihin finalisteihin

 • Destian ryhmäpäällikkö Ville Suntio on ollut ensimmäisessä pilottikohteessa kehittämässä infrahankkeen luovutusaineiston laatimista digitaalisena.
  Tutustu Villeen - lue Rakennuslehden artikkeli (11.9.2018). 
 • Piia Sormusen johtama Granlundin tiimi ei ainoastaan puhu leanista ja yhteistoiminnasta rakennustyömailla, se myös jalkauttaa niitä käytäntöön. 
  Lue lisää tiimistä Rakennuslehden artikkelista (24.8.2018).
 • Destian tiimi toteutti HUS:in Siltasairaalan louhintatyöt kirurgin tarkkuudella. Projektinjohtajana tiimissä toimii Esa Juhantila.Louhintatiimi tutuksi Rakennuslehden artikkelissa (18.9.2018)
 • Mikkelin Autokuljetus Oy:llä työskentelvän kaksikon, Kimmo Pulkkisen & Jani Rautiaisen, työnteon motto on kerralla valmiiksi.
  Jani ja Kimmon saumattomasta  yhteistyöstä voit lukea lisää Rakennuslehden artikkelista (5.9.2018)
 • YIT:n tamperelainen projektipäällikkö Marjo Kouvolainen on ollut kehittämässä toimintamallia, jossa suunnittelunohjauksessa on otettu käyttöön työpajat ja Big Room -päivät.

  Tutustu Marjoon - lue Rakennuslehden artikkeli (25.9.2018)