Laadun rakentaja 2020

Kenelle rakentamisen hyvä laatu on kunnia-asia? Kenen asenteesta ja ammattitaidosta kannattaa ottaa oppia? Kuka ansaitsee näkyvän tunnustuksen laadukkaasta työstään? Tämä selviää Laadun rakentaja 2020 -kilpailussa!

Laadun rakentaja voi olla kunnostautunut laatua parantavilla oivalluksilla, yhteistyökyvyllä, ammattiylpeydellä tai kehittämillään menetelmillä ja työtavoilla. Laadun rakentaminen ei koostu pelkästään yksittäisistä teoista, vaan oikean asenteen tulee ohjata työskentelyä jatkuvasti.

Kilpailussa arvostettavia ominaisuuksia ovat niin ikään työssä osoitettu vastuullisuus ja uudistuminen sekä sellaisten laatua edistävien menetelmien kehittäminen, jotka ovat monistettavissa myös muiden käyttöön.

Rakennustyömaiden työntekijöille ja työnjohdolle suunnattu kilpailu on RT:n, Rakennuslehden, RALAn ja Rakennusliiton yhteinen ponnistujs ja se järjestettiin tänä vuonna samoin voimin jo neljännen kerran. Kuten aikaisempinakin vuosina, myös tällä kertaa kisa oli avoin niin talonrakentajille, infraosaajille kuin erikoisurakoinninkin taitajille. 

Kilpailun voittajat

Ykkössija päätettiin kisassa jakaa kahden henkilölle: vuoden 2020 Laadun rakentajina palkittiin KUMONIn kirvesmies Jani Hartikainen sekä SRV:n työmaapäällikkö Pekka Ruokonen. Voittajat valitsi asiantuntijatuomaristo, johon kuuluivat Olli Nikula (RT:n hallituksen puheenjohtaja), Teemu Vehmaskoski (Rakennuslehti) ja Teppo Salmikivi (Rakentamisen Laatu RALA ry). 

Kilpailussa järjestettiin myös yleisöäänestys. Siinä ylivoimaisella äänten enemmistöllä voiton vei Henna-Riikka Erolan johtama Skanskan maalaritiimi.

Kilpailun finaaliin ylsi kolme työntekijöiden ja kolme työnjohtajien ehdokasta:

Lue tiivistelmä kaikista finalisteista tästä linkistä tai katso koostevideo:

Lisätietoja osoitteesta laatuteko@rakennusteollisuus.fi.

Kilpailun järjestäjät: