Vaikuta asuntoosi

Uudet asunnot suunnitellaan ja rakennetaan niin, että ne vastaavat mahdollisimman monien asukkaiden tarpeita, toiveita ja mieltymyksiä.

Materiaalit, värit, laatu ja varustetaso ovat kuitenkin makuasioita. Uuden asunnon kauppahintaan kuuluu usein  ̶  ei aina  ̶  tiettyjä väri- ja materiaalivaihtoehtoja, joista ostaja voi valita.

Lisä- ja muutostyöt sopimuksen perusteella

Myös varsinaiset lisä- ja muutostyöt voivat tulla kysymykseen. Niistä sovitaan ja maksetaan aina erikseen. Ne voivat koskea esimerkiksi keittiön ja kylpyhuoneen varusteita sekä pintamateriaaleja laatoista tapetteihin.

Pohjaratkaisuakin voidaan muuttaa väliseiniä siirtämällä. Vaivattomimmin se onnistuu silloin, kun seinä ei ole vielä paikallaan. Joku voi haluta asuntoonsa takan, joku vaikkapa hälytysjärjestelmän.

Eri varustevaihtoehtoja voi olla tarjolla

Monet asuntoja myyvät ja rakentavat rakennusliikkeet antavat ostajien pohdittaviksi ja valittaviksi muutamia valmiiksi hinnoiteltuja varuste- ym. vaihtoehtoja. Monissa liikkeissä on lisä- ja muutostöistä vastaava asiakaspalvelu- tms. henkilö, jonka puoleen kannattaa aina ensimmäiseksi kääntyä.

Lisä- ja muutostöissä ajoitus on tärkeää

Yksilöllisemmätkin lisä- ja muutostyöt voivat tulla kysymykseen, kunhan niistä esitetään toiveet rakennusliikkeelle hyvissä ajoin. Rakentaja antaa niistä tarjouksen, joka asukkaan niin halutessa johtaa tilaukseen.

Ajoissa tehdyt muutokset ovat ylipäätään edullisimpia. Eniten lisäkustannuksia syntyy tietysti silloin, kun muutostöiden takia joudutaan purkamaan jo kertaalleen rakennettua.

........................

Katso myös