Uuden asunnon edut

Uudet asunnot ovat keskimäärin jonkin verran vanhoja asuntoja kalliimpia. Niissä on kuitenkin piirteitä, jotka vanhaan asuntoon on mahdollisuuksien mukaan lisättävä usein hintavilla korjauksilla.

Uusissa asunnoissa erityistä huomiota kiinnitetään asuntojen pohjaratkaisuun ja toimivuuteen. Varustetaso on ajanmukainen ja edustaa uusinta tekniikkaa. Uusi asunto on myös energiatehokas.

Vanhan korjaaminen voi olla kallista

Perusteellisemmankin remontin jälkeen vanhan asunnon laatutaso harvemmin yltää aivan uuden asunnon tasolle. Tämä koskee varsinkin ääneneristystä, miksei myös kosteuskestävyyttä, sisäilman laatua sekä asunnon sähkö- ja teleteknistä varustetasoa.

Vanhassa asunnossa on usein sen verran korjattavaa, että todellinen hankintahinta nousee niissä ainakin muutaman vuoden sisällä samalle tasolle kuin uudessakin asunnossa, ellei korkeammaksikin. Suhteellisen kevyt pintaremonttikin voi maksaa kymmeniä euroja neliöltä.

Ota selvää remonttisuunnitelmista

Reilusti pintaremonttia enemmän tulee maksamaan esimerkiksi taloyhtiöön tehtävä putkiremontti. Sen aikana omassa asunnossa asuminen on hankalaa, usein jopa mahdotonta.

Vanhaa asuntoa ostettaessa on ylipäätään syytä ottaa selvää, minkälaisia remontteja taloyhtiössä on suunnitteilla. Tarvittaessa remontteihin kannattaa toki ryhtyä hyvissä ajoin ja antaa ne pätevien rakennusliikkeiden tehtäviksi.