Oma asunto edullisin

Asuntomarkkinoilla on tarjolla runsaasti erilaisia vaihtoehtoja. Oma asunto on edelleen edullisin tapa asua. Vuokralla asuminen on selvästi omistusasumista kalliimpaa.

Asuntomarkkinoilla on tarjolla runsaasti erilaisia vaihtoehtoja. Perinteisten omistus- ja vuokra-asuntojen välimaastoon on tullut joukko uusia asunnon rahoittamisen muotoja. Niistä löytyy osaomistus- sekä asumisoikeusmalleja. 

Hyödyllistä vertailutietoa eri asumisvaihtoehdoista tarjoaa kilpailu- ja kuluttajaviraston ja ympäristöministeriön Tilastokeskuksella teettämä selvitys. Siinä on tarkasteltu asumiskustannusten kertymistä 30 vuoden aikavälillä.

Asunto on turvallinen sijoitus

Omistusasuntoa maksettaessa varallisuus kasvaa, kun taas maksettavista vuokrista hyötyy vain vuokranantaja. Myös asumisturva on omistusasunnossa aivan toista luokkaa kuin vuokra-asunnoissa. Asunnot muodostavat suurimman osan  ̶ kaksi kolmannesta ̶  kotitalouksien varallisuudesta.

Asunto on varma ja tuottava sijoitus jatkossakin. Pitkällä tähtäimellä asunnot tarjoavat tasaisempaa ja varmempaa tuottoa kuin monet muut sijoituskohteet.