Infra-alalle ammattikorkeasta

Ammattikorkeakoulussa pohjakoulutukseksi käy lukio tai ammatillinen perustutkinto. Valitse amk:ssa rakennustekniikan tai rakennusmestarin koulutusohjelma.

Työnjohtaja, vastaava mestari, kaavoitusinsinööri, mittaustyönjohtaja, osastopäällikkö, projektipäällikkö, suunnitteluinsinööri, tekninen johtaja… Ammattikorkeakoulusta valmistuneet työskentelevät monilla eri nimikkeillä infrarakenteiden rakentamisen ja hoidon parissa. Etenkin työnjohtotehtävissä osaajista on huutava pula.

Rakennusmestarin opinnot kestävät 3,5 vuotta. Käytännönläheisessä työnjohtajan tutkinnossa keskitytään tuotantotekniikkaan, työmaatoimintoihin, kustannusten hallintaan, esimiestoimintaan, materiaaleihin ja työsuojeluun. Suuri osa opiskelusta tapahtuu aidoissa työmaaympäristöissä. Rakennusmestari suunnittelee ja johtaa uudis- ja korjausrakennushankkeita. Voit työskennellä työmaamestarina, joka johtaa rakennustyömaan eri vaiheita. Kokemuksen myötä voit edetä vastaavaksi työnjohtajaksi, joka johtaa ja valvoo rakennustöitä.

Insinööriksi valmistuu rakennustekniikan koulutusohjelmasta 4 vuodessa. Tutkinto muodostuu perus- ja ammattiopinnoista sekä harjoittelusta ja opinnäytetyöstä. Opiskeluaikana voit lähteä ulkomaille opiskelijavaihtoon. Valmistuttuasi joko suunnittelet tai toteutat rakennuskohteita. Rakennustyömailla insinöörejä on tuotannonsuunnittelu-, työnjohto- ja valvontatehtävissä.