Töihin infra-alalle

Jos haluat tosihommiin, ota infra! Kun olet valmis ammattilainen, ilman sinua ei Suomessa pyöri mikään.

Infra on teitä, ratoja, satamia ja talojen perustustöitä. Puistoja ja virkistysalueita, siltoja, luolia, tunneleita. Vesiväyliä ja rantarakenteita. Alan ammattilaiset rakentavat ja hoitavat ulkona näkyvää ja maan alla olevaa tekniikkaa, tuottavat rakentamisessa tarvittavat kiviainekset ja vastaavat rakennusmateriaalien kierrätyksestä sekä vaativista erikoiskuljetuksista ja nostotöistä.

Koulutetuista osaajista on nyt kova pula. Valitse infra ammattiopistossa, amk:ssa tai yliopistossa ja työllisty.


Missä voi opiskella infra-alaa?
Ks. > Koulutuspaikat

Haluan rakentajaksi, mutta miksi valitsisin infran?
Jos haluat rakentajaksi, mutta et kaipaa jännitystä työn jatkuvuuden suhteen, valitse infra. Alan suhdannevaihtelut ovat loivia, infrarakentajaa tarvitaan ihan aina. Haluat ehkä myös, että työlläsi on selkeä tarkoitus. Infran rakentajat ja kunnossapitäjät mahdollistavat ihmisten sujuvan ja turvallisen arjen. Työ palvelee koko Suomea vuosikymmeniä. Hyvä infra vähentää päästöjä.

Onko teillä pelkästään lapiohommia?
Alalla on paikkoja duunarille ja pomolle, suunnittelijatyypille ja kehittäjälle. Työtä tehdään ympäri Suomen, vaihtelevissa ja haastavissa kohteissa. Koneet ovat isoja ja väkivahvoja, mutta tietotekniikka tekee työstä sutjakkaa ja tehokasta.

Millainen ansiotaso alalla on?
Maarakentajana tienaat etenkin uran alkuvaiheessa keskimäärin hieman enemmän kuin muulla rakennussektorilla. Kannattaa kouluttautua, koska se nostaa palkkaa.