| INFRA ry | INFRAn keskustoimisto

Henkilövaihdoksia INFRAssa – lisää potkua infrahankkeiden hallintaan, digitalisaatioon ja alan vetovoimaisuuteen

INFRAssa aloittaa tammikuun alussa uutena toimihenkilönä Kirsi Lilja. Lisäksi MANK ry:n Like-projektia vetänyt Antti Knuutila siirtyy vakituisesti INFRAn palkkalistoille ja Magnus Frisk jää eläkkeelle.

INFRAn elinkeinopoliittisessa eli epo-timiisssä aloittaa 10.1.2022 uutena asiantuntijana Kirsi Lilja. Kirsi siirtyy INFRAan Rapal Oy:stä. Muut tiimin jäsenet ovat Kati Kaskiala ja Juha Laurila.

Kirsi Liljasta innostunut tulevaisuuden näkijä

Kirsillä on pitkä kokemus asiantuntijana infrahankkeiden kustannushallintaan liittyvissä konsultointi- ja ohjelmistokehitystehtävissä. Hän täydentää epo-tiimiä etenkin tulevaisuuteen ja digitalisaatioon liittyvissä teemoissa.

Kirsin työhön ovat vuosien varrella kuuluneet niin infrahankkeiden kustannusarvioiden laatiminen, infra-alan ohjelmistojen määrittely ja kehitysprosessien hallinta kuin koulutus- ja markkinointitehtävätkin. Viime vuosina mukaan ovat tulleet tietomallinnukseen ja ilmastonmuutoksen hillintään liittyvät kehitystehtävät.

"Koen, että voin tuoda INFRAan näkemystä infran suunnittelu- ja tilaajamaailmasta. Tavoitteeni on auttaa jäsenyrittäjiä ennakoimaan tulevaisuuden haasteet ja vaikuttamaan alan toimintaympäristöön siten, että ala voi kehittyä muuttuvan maailman mukana”, Kirsi kertoo.

”Olen innoissani uudesta työpaikastani. Tunnen sopivani tulevaan tehtävääni hyvin ja työ tukee vahvuuksiani. On hienoa pitää infra-alan lippua korkealla ja kivaa päästä tutustumaan INFRAn jäseniin ja työyhteisöön!”

Antti Knuutila vakituisesti puikkoihin

Antti Knuutila on vetänyt Maarakennusalan Neuvottelukunnan MANK ry:n koulutuksen, osaamisen ja vetovoimaisuuden edistämiseen tähtäävää Like-projektia useamman vuoden.

INFRAn leivissä Antti ottaa hoiviinsa INFRA Nuoret sekä koulutusasiat ja nuorisoprojektit.

”INFRA ry on minulle tuttu paikka, joten siirtyminen tuntuu luontevalta. Koulutusasioista kertynyttä kokemusta on mielekästä päästä hyödyntämään koko alan eduksi. Osaajatarve alalla on suuri, ja päämäärätietoista ja pitkäjänteistä työtä tarvitaan tilanteen korjaamiseksi”, Antti kertoo.

”Minulle on tärkeää kuunnella jäsenyritysten edustajia herkällä korvalla ja ymmärtää osaajatarpeen tuomat haasteet ja koulutuksen kehittämistarpeet käytännössä. Se on arvokkaampaa kuin yksikään tilasto. Tässäkin mielessä INFRA nuoret on loistava porukka.”

Magnus Frisk jää eläkkeelle

Pitkään INFRAssa työskennellyt Magnus ”Mankka” Frisk jää eläkkeellä tammikuun lopussa.

Mankka tuli INFRAan ensin Uudenmaan toiminnanjohtajan vanhempainvapaan sijaiseksi ja siirtyi sen jälkeen INFRA ry:hyn asiantuntijaksi vetäen muun muassa ajoneuvonosturijaostoa ja huolehtien koulutusasioista.

Vetovastuu ajoneuvonosturijaoston toiminnasta siirtyy INFRA Hämeen toiminnanjohtaja Antti Astrénille.

“Paljon on tullut nähtyä ja koettua vuosien varrella, eikä aika ole tullut pitkäksi. Jäsenyrittäjien lisäksi on ollut antoisaa tavata sidosryhmien ja yhteistyökumppaneiden edustajia. Erityisesti hyviä työkavereita tulee ikävä. Heiltä olen aina tarvittaessa saanut apua ja tukea. Jään eläkkeelle hyvillä mielin”, Magnus Frisk sanoo.

Toivotamme Kirsin ja Antin tervetulleiksi INFRA ry:hyn ja Mankalle leppoisia eläkepäiviä.

Myös INFRAn lakitiimi suuntaa vuoteen 2022 uudella kokoonpanolla. Lue aiempi juttu aiheesta >