| INFRA ry | INFRAn keskustoimisto, Häme, Kaakkois-Suomi, Keski-Suomi, Länsi-Suomi, Pohjanmaa, Pohjoinen, Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo, Uusimaa

Tes-ratkaisu etenee

Rakennusalalla saavutettiin elokuussa työntekijöiden työehtosopimuksia koskeva neuvottelutulos 1.3.2017 – 28.2.2018. INFRA ry:n hallitus hyväksyi neuvottelutuloksen 20.9.2016 maa- ja vesirakennusalan sekä asfalttialan työehtosopimusten osalta. Toimihenkilöiden työehtosopimuksen osalta tilanne on vielä auki.

Neuvottelutulos sisältää nollakorotuksen lisäksi kolme rakennusalaa koskevaa muutosta: työkokeilua koskeva paikallinen sopiminen, tuottavaa ja kannustavaa palkkausta koskeva paikallinen sopiminen sekä työryhmä korttimaailman yksinkertaistamisesta.

Lopullinen vahvistus tes-ratkaisulle saadaan, kun kaikki Rakennusteollisuuden alaliitot ovat hyväksyneet neuvottelutuloksen ja kun alakohtaiset keskustelut neuvottelutuloksen vaikutuksista on käyty. Tiedotamme tes-muutoksista tarkemmin tämän jälkeen.

Rakennusalan toimihenkilöiden työehtosopimuksen osalta tilanne on vielä auki ja neuvotteluja käydään loppuvuoden aikana.

Aiemmat tiedotteet aiheesta:
26.8.2016 >

LISÄTIETOJA
Työmarkkinapäällikkö Mika Kortene, mika.kortene(a)infra.fi, puh. 040 723 7226 ja lakimies Tiina Olin, tiina.olin(a)infra.fi, puh. 050 452 6633