Tiedotteet ja uutiset

Osumia 29 kappaletta

 1. 7.10.2022

  Vuoden katutyömaa valittiin Helsingissä – INFRAn jäsenet vahvasti esillä

  Vuoden katutyömaa 2022 -kisassa jaettiin ykköspalkinto ja kaksi kunniamainintaa. Voittoisia työmaita yhdisti urakoitsijoiden osalta yksi asia: INFRA ry:n jäsenyys.
 2. 7.10.2022

  Elinkeinoelämän järjestöt uudistaisivat rohkeasti Suomen väyläverkkoa vuoteen 2050 mennessä (Mediatiedote)

  2050-luvun kilpailukykyinen ja hiilineutraali Suomi rakentuu modernien väylien varaan, uskovat elinkeinoelämän järjestöt. Järjestöt ehdottavat väylävisiossaan etenkin pääväylien modernisointia.
 3. 7.10.2022

  Järjestöt tekivät Suomelle väylävision malliksi – tavoitteena turvata saavutettavuus ja vahvistaa linkkejä länteen

  2050-luvun kilpailukykyinen ja hiilineutraali Suomi rakentuu modernien väylien varaan, uskovat elinkeinoelämän järjestöt. Järjestöjen teettämän väylävision mukaan etenkin pääväylien modernisointi kannattaisi. Se mahdollistaisi hiilineutraalin liikenteen ja parantaisi Suomen saavutettavuutta, huoltovarmuutta, kuljetusten taloudellisuutta sekä liikenneturvallisuutta.
 4. 12.9.2022

  Asfaltin Palautepäivät 16.–18.11.2022

  Asfaltin 22. Palautepäivät toteutetaan laiva/lentopakettina 16.–18.11.2022. Tapahtuman ilmoittautuminen on nyt avattu!
 5. 8.9.2022

  Vi söker en verksamhetsledare för INFRA Österbotten

  För att betjäna våra medlemmar ännu bättre söker vi för ett permanent anställningsförhållande i Vasa en verksamhetsledare att ansvara för driften och utvecklingen av Österbottens distriktsförbund.
 6. 8.9.2022

  Haemme toiminnanjohtajaa INFRA Pohjanmaalle

  Palvellaksemme jäseniämme entistä paremmin haemme vakituiseen työsuhteeseen Vaasaan toiminnanjohtajaa vastaamaan Pohjanmaan piiriyhdistyksen toiminnasta ja sen kehittämisestä. Sujuva suomen ja ruotsin kielen taito on edellytys tehtävässä onnistumisessa.
 7. 1.9.2022

  RT ja INFRA budjettiriihestä: Pari askelta eteenpäin, mutta niukkuus jatkuu väylien kehittämisessä ja perusväylänpidossa (Mediatiedote)

  Rakennusteollisuus RT ja INFRA odottivat hallituksen budjettiriiheltä vakautta ja luottamusta luovia päätöksiä. Työllisyyteen ja kilpailukykyyn vahvasti vaikuttava rakennusala tarjoaa näille päätöksille hyviä mahdollisuuksia, mutta niitä hyödynnettiin riihessä vain osittain.
 8. 31.8.2022

  Louhinta- ja kalliotekniikanpäivät 13.–14.10.2022

  Louhinta- ja kalliotekniikan päivät 2022 pidetään Tampereella Hotelli Tornissa. Ilmoittautuminen päiville on avattu ja ohjelman löytyy Oma INFRAsta.
 9. 15.8.2022

  Rakennusteollisuus RT: Rakentamista ja verotusta koskevilla budjettipäätöksillä hallitus voi vahvistaa luottamusta ja markkinoita (Mediatiedote)

  Rakennusteollisuus RT odottaa budjettiriiheltä vakautta ja luottamusta luovia päätöksiä. Etenkin työllisyyteen ja kilpailukykyyn laajasti vaikuttavilla rakentamisen päätöksillä on tässä ajassa ratkaiseva rooli. Myös palkansaajien verotuksen keventämistä on nykyisessä poikkeustilanteessa syytä harkita.
 10. 9.8.2022

  Asfalttialan inflaatio huitelee 40 prosentissa – jos määrärahoja ei nosteta, suomalaiset saavat tottua 1970-luvun päällystystasoon (Mediatiedote)

  Asfalttialan yrityksiä edustava INFRA pelkää tiestön päällystyskilometrien painuvan ensi vuonna kohti 1000 kilometrin haamurajaa, mikäli kustannukset jatkavat kipuamistaan eikä päällystysmäärärahaa nosteta. Korjausvelan kurissa pitäminen edellyttäisi 4000 kilometrin vuosittaista päällystämistä. Jotta tavoitteeseen päästäisiin edes 50-prosenttisesti, määräraha pitää vähintään tuplata.
 11. 7.7.2022

  Rakennusteollisuus RT: Rakentajat haluavat ehkäistä luontokatoa, mutta onnistuminen edellyttää lisää yhteistyötä koko arvoketjulla (Mediatiedote)

  Rakennusteollisuus RT on julkaissut Suomen ensimmäisen koko rakennusalaa koskevan tarkastelun alan biodiversiteettivaikutuksista ja niiden hallinnasta. Työ tarjoaa pohjan alan yhteisille jatkotoimille kuten biodiversiteettitavoitteiden asettamiselle ja biodiversiteettitiekartan luomiselle. RT:n toimitusjohtaja Aleksi Randell luovutti selvityksen loppuraportin ympäristöministeri Maria Ohisalolle 7. heinäkuuta. Luovutuksen yhteydessä Rakennusteollisuus RT kertoi sitoutuvansa myös kiertotalouden Green dealin valmisteluun.
 12. 4.7.2022

  INFRA ry:ltä kolmen kohdan korjauslista energiaintensiivisten yritysten pelastamiseksi (Mediatiedote)

  Energiaintensiivisten yritysten toimintaedellytykset rapautuvat nopeasti. Yritysten tilannetta vaikeuttavat voimakkaasti kallistunut energia, eduskunnan joulukuinen päätös luopua valmisteverojen palautuskäytännöstä sekä tukitoimien ulkopuolelle jääminen. INFRA ry esittää yritysten pelastamiseksi kolmen kohdan korjauslistaa.
 13. 21.6.2022

  Satu Alatalo vaihtoi tradenomin työt insinöörin tehtäviin

  INFRA Pohjoinen myönsi Oulun ammattikorkeakoulusta valmistuneelle Satu Alatalolle kannustuspalkinnon. Satu Alatalo päätyi alkujaan sattumalta infra-alalle. Insinööriksi hän opiskeli vakaasta mielenkiinnosta.
 14. 15.6.2022

  Uudistettu INFRA Golf pelattiin 9.6. Hämeenlinnassa

  INFRA Golf 2022 pelattiin Tawast Golfin kentällä. Tapahtumaa oli uudistettu viime kerrasta. Päivä aloitettiin lounaalla ja peliin valmistautumisessa oli mahdollisuus tutustua Top Tracer range -simulaattoriin. Lisäksi lanseerattiin uusi piiriyhdistysten ja yritysjäsenten välinen joukkuekisa.
 15. 10.6.2022

  Valmistuneiden viesti yrittäjille: Anna uransa alussa olevalle monipuolisia infra-alan töitä, tue ja motivoi!

  INFRA Pohjoinen jakoi viidelle vastavalmistuneelle ammattikoulun opiskelijalle kannustuspalkinnon. Kysyimme stipendin saajilta: Miksi valitsit infra-alan? Mitä sanoisit sellaiselle henkilölle, joka harkitsee infra-alaa? Millaisia terveisiä lähettäisit työnantajille ja koulutusorganisaatiolle?
 16. 20.5.2022

  Esimerkillistä toimintaa työtapaturman sattuessa

  Uutinen turvallisuusviikon lopuksi: E. Helaakosken kuljettaja esti ripeällä toiminnallaan vakavan henkilötapaturman kehittymisen pahimmaksi mahdolliseksi.
 17. 6.4.2022

  Hallitukselta karvasta kalkkia väylärahoista huolta kantaneille

  Viime metreille asti RT ja INFRA vaativat liikenteen menoleikkausten perumista kehysriihessä, mutta toisin kävi. Perusväylänpidon rahoitus saatiin säilytettyä aiemmin suunnitellulla tasolla, mutta kustannusten kasvu syö budjetoidun rahan ostovoimaa.
 18. 4.4.2022

  Perusväylänpidon rahoista ei ole varaa ottaa senttiäkään – Suomen väylien kunto on jo valmiiksi veitsenterällä (Mediatiedote)

  Hallituksen on peruttava kehysriihineuvotteluissaan liikenteen menoleikkaukset, vaativat Rakennusteollisuus RT ja sen jäsenliittona väyläalan urakoitsijoita edustava INFRA. ”Nyt ratkaistaan, pysyttelemmekö väylien turvallisuudessa ja palvelukyvyssä mitattuna enää edes auttavasti läntisessä standardissa”, RT:n varatoimitusjohtaja Paavo Syrjö arvioi.
 19. 1.4.2022

  Löpön käyttäjät jäivät rannalle tukipäätöksissä – polttonesteistä riippuvaisten elinkeinoelämän sektoreiden tarpeita tarkasteltava jatkossa laajemmin (Mediatiedote)

  Logistiikka-alan tänään julkistettu tukipaketti jätti rannalle kevyttä polttoöljyä eli löpöä käyttävän infra- ja konetyöalan. Löpön keskihinta on noussut vuodessa 115 prosenttia. Jatkovalmistelussa on tärkeää käsitellä laajemmin polttonesteiden rajusta hinnannoususta kärsivää elinkeinoelämää, INFRA ry vaatii. Infra-ala on esittänyt löpön väliaikaista veroalea akuutin kriisitilanteen ratkaisuksi.
 20. 30.3.2022

  Kone- ja infraurakoitsijan työkoneilla on tärkeä rooli poikkeusoloissa – koneyrittäjän ahdinko voi vaikuttaa jopa maanpuolustuskykyyn (Mediatiedote)

  Moni kuorma-auton, pakettiauton, pick-upin, moottoripyörän tai moottorikelkan omistaja tietää, että oma kulkupeli voidaan määrätä poikkeustilanteessa puolustusvoimien käyttöön. Keskeistä poikkeustilanteessa apuun kutsuttavaa arsenaalia ovat myös maarakentamisessa käytetyt työkoneet. Polttoöljyn hinnan nousu uhkaa rapauttaa tätä reserviä.
 21. 23.3.2022

  Hallituksen on peruttava liikenteen rahoituksen leikkaus

  INFRA, JHL Raideammattilaiset, MTK, SAK, Rakennusliitto, Suomen Tieyhdistys ja Suomen Yrittäjät kantavat huolta Suomen liikenneverkoston kunnosta ja korjausvelan kasvusta. Järjestöt katsovat, että hallituksen tulee perua liikenteen rahoituksen 110 miljoonan euron leikkaus kevään kehysriihessä.
 22. 23.3.2022

  Espoon kaupunki on vuoden 2021 Paras infratilaaja

  Kuntaliitto ja INFRA ry ovat myöntäneet Espoon kaupungille vuoden 2021 Paras infratilaaja -tunnustuksen. Espoon erityisiksi ansioiksi infrahankinnoissa arvioitiin omasta tilaajaosaamisesta huolehtiminen, monipuolinen hankintamenettelyjen hyödyntäminen, avaukset sosiaalisen ja ekologisen kestävyyden soveltamisessa hankintoihin sekä aktiivisuus infra-alan digikehittämisessä.
 23. 23.3.2022

  Huoli kasvaa konealan yrityksissä – löpön raju hinnannousu voi heijastua huoltovarmuuteen ja jopa yli 100 000:een työpaikkaan (Mediatiedote)

  Kevyen polttoöljyn eli löpön raju hinnannousu on ajanut monet konepalvelu- ja infra-alan yritykset pohtimaan yritystoimintansa jatkon edellytyksiä. Ratkaisu yritysten tukalaan tilanteeseen olisi yritystoiminnassa käytettävän löpön väliaikainen veronalennus, ehdottaa yrityksiä edustava INFRA ry.
 24. 11.3.2022

  Jos kotimaisesta turpeesta halutaan ensi talven energiaratkaisu, on toimittava nyt (Mediatiedote)

  Energiayhtiöissä tehdään parhaillaan päätöksiä seuraavan lämmityskauden hankinnoista. Konealan yrityksiä edustava INFRA kiirehtisi erityisesti kotimaisen turpeen tilauksia. Nyt tehtävillä päätöksillä ratkaistaan, pystyvätkö turveyrittäjät tarjoamaan ylipäätään apua ensi talven energiatarpeisiin.
 25. 21.2.2022

  INFRA: Yritystoiminnassa käytettävän kevyen polttoöljyn hinta on saatava alas väliaikaisella veronalennuksella (Mediatiedote)

  Polttonesteiden raju hinnannousu on ajanut akuuttiin kriisiin myös konepalveluissa ja infraurakoinnissa toimivia yrityksiä. Sujuvan ja turvallisen arjen kannalta kriittiset alat tarvitsevat täsmäapua. Sellaisena toimisi yritystoiminnassa käytettävän kevyen polttoöljyn väliaikainen veronalennus, ehdottaa INFRA.
 26. 18.2.2022

  Elinkeinoelämän 14 järjestöä ovat pettyneitä työministeri Haataisen menettelyyn hankintalain tulkinnassa – ”Mikä tässä on vastuullista?”

  Yhteensä 14 Elinkeinoelämän järjestöä on laatinut yhteisen vetoomuksen koskien Työministeri Tuula Haataisen ajamaa sidosyksikköjen ulosmyyntirajojen nostoa ohi hallitusohjelman, mistä säädetään hankintalaissa.
 27. 4.2.2022

  Työmaana tulevaisuus -somekampanja starttaa

  #TyömaanaTulevaisuus on RT:n organisoima somekampanjasarja rakennusalan uudistumisesta ja uudistuksen tekijöistä. Keväällä 2022 aihetunnisteen alla jaetaan tietoa alan monipuolisista ammateista sekä alalla työskentelevien erilaisista urapoluista.
 28. 27.1.2022

  Infrayrittäjä, katse tuulilasiin! Onko johtaminen kunnossa?

  Rateko ja INFRA ry paketoivat kolmipäiväisen johtamistaidon koulutuksen, jossa luupin alla ovat muun muassa työpaikan ilmapiiri, esimiehen itsetuntemus ja vuorovaikutustaidot. Laadukas johtaminen on yksi yrityksen valteista kilpailtaessa hyvistä työntekijöistä.
 29. 24.1.2022

  INFRA Pohjoinen jakoi kaksi kannustuspalkintoa hyvästä koulumenestyksestä

  INFRA Pohjoinen palkitsi Ville Määtän ja Aleksi Pulkkisen hyvästä koulumenestyksestä. Palkitut kiittelevät infra-alan monipuolisuutta ja toivovat työnantajilta vastuullista ja kannustavaa työilmapiiriä sekä hiljaisen tiedon siirtämistä nuoremmalle työntekijäpolvelle. Lämpimät onnittelut palkituille!