Tiedotteet ja uutiset

Osumia 16 kappaletta

 1. 27.9.2023

  Kuukauden jäsenyrittäjä: Osaamista pinnan alla

  INFRA Pohjanmaan jäsenyrittäjä, Wasa Dredging Oy Ltd, on kehittynyt parissa vuosikymmenessä pienestä paikallisesta yrityksestä kansainväliseksi toimijaksi.
 2. 30.8.2023

  INFRA ry: Valtion infrahankkeista tarvitaan nopeita päätöksiä (Mediatiedote)

  Hallitusohjelmassa on lupaavia avauksia Suomen huoltovarmuuden, turvallisuuden ja kilpailukyvyn konkreettiseksi parantamiseksi infraa kehittämällä. Jotta kaavaillut infrahankkeet käynnistyisivät tällä hallituskaudella, aloittamispäätökset on kuitenkin tehtävä heti tänä syksynä, INFRA ry muistuttaa.
 3. 15.8.2023

  Kevyt liikenne tarvitsee lisää infraa (Mediatiedote)

  Hallitus on linjannut edistävänsä kevyttä liikennettä. ”Tavoite on tärkeä, mutta se ei toteudu vain ohjelmatekstejä laatimalla ja kansanvalistustyöllä. Tarvitaan myös konkretiaa: toimivat väylät ja välineet”, INFRA ry:n Nina Raitanen sanoo. Kävely- ja pyöräilyinfran rakentamis- ja korjauskustannukset on ennakoitava realistisesti jo syksyn budjettineuvotteluissa.
 4. 30.6.2023

  Kuukauden jäsenyrittäjä on humaani vesihuollon kehittäjä

  INFRAn jäsenyrittäjän Varpaisjärven Maansiirto ja Vesitekniikka Oy:n toimitusjohtaja Ari Huusko tietää, että inhimilliset arvot ovat tärkeitä myös liiketoiminnassa. ”VMSV on siitä oiva esimerkki”, painottaa Ari.
 5. 22.6.2023

  INFRA Golf pelattiin 8.6. Vierumäellä – ohessa kisattiin myös muissa kesälajeissa

  INFRA Golf 2023 pelattiin Vierumäen Golf Classic kentällä. Vierumäellä lanseerattiin myös INFRA Kesätapahtuma, jossa ratkottiin mestaruuksia frisbeegolfissa ja jousiammunnassa.
 6. 19.6.2023

  Arvio infrarakentamisen päästöistä päivittyi

  Uusi diplomityö kartoittaa infrarakentamisen tärkeimmät päästöjä aiheuttavat materiaalit kulutustietoineen koko Suomen alueella. Työn perusteella infrarakentamisen päästöarviota on tarkistettava ylöspäin. Kiviainekset nousivat eniten päästöjä aiheuttavien materiaalien joukkoon.
 7. 16.6.2023

  Rakennusteollisuus RT:ltä kiitosta hallitusohjelman infrainvestoinneille (Mediatiedote)

  Tulevaisuuteen katsovat infrainvestoinnit sekä tavoite tarkastella rakennetun ympäristön kehittämistä kokonaisuutena olivat ilon aiheita RT:n hallitusohjelma-analyysissa.
 8. 6.6.2023

  Vahvaa osaamista INFRAn riveihin

  Tekniikan tohtori Nina Raitanen on aloittanut INFRAn asiantuntijatehtävissä 1. kesäkuuta. Nina Raitanen on toiminut aiemmin Tieyhdistyksen toimitusjohtajana. Ninan toimenkuva tarkentuu ja siitä tiedotetaan yksityiskohtaisemmin myöhemmin.
 9. 17.5.2023

  INFRA ja SKAL: Suomi ehtii vielä terästäytyä EU:n väylärahoituksen hakemisessa – on toimittava viipymättä (Mediatiedote)

  Suomen on juuri nyt tehtävä kaikkensa EU:n CEF-tierahoituksen kotiuttamiseksi, muistuttavat SKAL ja INFRA. Tarvitsemme panostuksia tieverkolle enemmän kuin koskaan. Tiestöstä huolehtiminen on paitsi välttämätöntä saavutettavuuden ja huoltovarmuuden kannalta, myös osa maanpuolustusta.
 10. 11.5.2023

  Uudenmaan työturvallisuuskilpailussa palkittiin vuoden 2022 parhaat yritykset ja työmaat - infrasarja oli korkeatasoinen

  Infra-alan yrityssarjan voitti GRK Infra Oy. Työmaasarjan parhaaksi nousi Skanska Infra Oy:n Metsä Wood Lohjan uuden tukkihautomon työmaa. Skanska Infra sai myös pidettyä itsellään infra-alan kiertopalkinnon. Aliurakoitsijan kunniamaininta meni KSF Finland Oy:lle.
 11. 10.5.2023

  Päällystysammattilaisesta tulossa uhanalainen laji (Mediatiedote)

  Asfalttikoneiden kolonnan tien päällä bongaava saa onnitella itseään tänä kesänä. Koneista niitä käyttävine ammattilaisineen tuli harvinainen näky päällystysmäärien romahdettua. INFRA ry:n jäsenyrityksissä pelätään, ettei osaajia enää hevin löydy, kun korjausvelkaa aletaan joskus lyhentää.
 12. 30.3.2023

  Ilmastonmuutos runnoo väyläverkkoa, ja Suomi on siihen heikommin varautunut kuin voisi kuvitella (Mediatiedote)

  Talvi koettelee vielä lähes koko maata, mutta kun kevät lähiviikkoina koittaa, voi väylien kunto jälleen yllättää. Ilmastonmuutos uhkaa lisätä väyläverkon kulumista ja vaurioita. Alan järjestöt muistuttavat, että verkko ottaa muutokset vastaan valmiiksi alikuntoisena, sillä perusväylänpidon rahoitus on pidetty säästöliekillä koko 2000-luvun. Ratkaisuksi järjestöt tarjoavat tiestön rahoitusvajeen korjaamista.
 13. 21.3.2023

  Länsi-Suomen piiriyhdistykselle toiminnanjohtaja

  Etsimme INFRA Länsi-Suomelle TOIMINNANJOHTAJAA vastaamaan piiriyhdistyksen toiminnasta ja sen kehittämisestä.
 14. 30.1.2023

  Palkittu Karoliina Huusko: ”Jos nuori ei pääse valmistuttuaan infra-alan hommiin, hän jää tyhjän päälle”

  INFRA Pohjoinen jakoi OAMK:n opiskelija Karoliina Huuskolle stipendin hienosta opiskelusuorituksesta. Karoliina kiinnostui infrasta opiskelujen edetessä.
 15. 24.1.2023

  Yritykset rataselvityksistä: Iso kuva hukkuu (Mediatiedote)

  Uusi selvitys isojen ratahankkeiden investointi- ja rahoitusedellytyksistä keskittyy infrayritysten mielestä liikaa hankkeet toteuttavien hankeyhtiöiden liiketaloudelliseen kannattavuuteen. ”Samalla hukkuu iso kuva siitä, mikä on Suomen logistisen kilpailukyvyn kannalta kannattavaa”, INFRAn toimitusjohtaja Paavo Syrjö toteaa.
 16. 19.1.2023

  Infra-alan vetovoimaa on vaikea vastustaa − Mauritz Knuts palaa juurilleen INFRA Pohjanmaan toiminnanjohtajana

  Mauritz Knuts, 39, on INFRAn Pohjanmaan piirin uusi toiminnanjohtaja. Hän siirtyy INFRAlle Vaasanseudun Kehitys Oy Vasekista.