| Talonrakennusteollisuus ry | Lounais-Suomi ja Satakunta

Vuoden mestari on sitoutunut ammattilainen

Talonrakennusteollisuuden Lounais-Suomen piiri ry:n vuoden mestariksi 2022 on valittu insinööri Jouni Nuutila. Voiton toivat vastaavan työnjohtajan vankka ammattitaito ja sitoutuminen työnantajaan.


NCC:llä jo yli 30 vuoden työuran tehnyt Jouni Nuutila on hänet tuntevien NCC:läisten mielestä selkeä valinta vuoden mestariksi. ”Jounilla on kokemuksen kautta homma hanskassa tilanteessa kuin tilanteessa”, kertoo yksikönjohtaja Petri Reunanen.

”Jounille on luontaista panostaa aina sataprosenttisesti projektiin kuin projektiin. Periksiantamattomuus, ammattitaito, asiakkaan tahtotilan tunnistaminen, työmaan huolellinen ennakkosuunnittelu ja valmistelu ovat johtaneet hänen johtamissaan projekteissa aina hyvään lopputulokseen laadullisesti, ajallisesti sekä taloudellisesti.”

Nämä vastaavalle työnjohtajalle arvokkaat taidot korostuivat Vuoden mestarin valinnassa. Voiton varmisti korttelimainen asuntokohde Pryssinpiha.

”TVT Asunnot Oy:lle KVR-urakkana toteutettu Pryssinpiha oli projektina melko pitkä. Hanke alkoi noin vuoden mittaisella suunnittelu- ja rakennuslupavaiheella. Itse rakentaminen alkoi loppuvuodesta 2020 ja kohde valmistui keväällä 2022 sovitun aikataulun mukaisesti. Pryssinpihassa on yhteensä 66 asuntoa neljässä 3-kerroksisessa talossa”, kuvailee Reunanen.

Rakennusinsinööriksi valmistumisen jälkeen Nuutila on työskennellyt yhtäjaksoisesti yhden työnantajan palveluksessa, mikä on nykyään harvinaista ja osoittaa Jounilta sitoutumista työhönsä NCC:n palveluksessa. Työnantajan nimi toki on vaihtunut muutamaan otteeseen vuosien varrella. Ura alkoi vuonna 1988 Rakennustoimisto A. Puolimatka Oy:n palveluksessa ja nykyään Jounin työnantajan nimi on NCC Suomi Oy.

Vuoden Mestari -huomionosoituksia on myönnetty vuodesta 1982 lähtien. Vuotuisen palkitsemisen perusteena ovat rakentamiseen liittyvät merkittävät ansiot. Pyrkimyksenä on korostaa talonrakennustyömaiden työnjohdon merkitystä.

Lisätietoja

Yksikönjohtaja Petri Reunanen, NCC Suomi Oy (Länsi-Suomen alue, Turku)
040 511 0106 / petri.reunanen@ncc.fi

Aluepäällikkö Katja Suovo, Talonrakennusteollisuus ry (Lounais-Suomen piiri)
041 536 1300 / katja.suovo@rt.fi