| Rakennusteollisuus RT ry | Keskusliitto

Asuminen ja ympäristö puhututtivat SuomiAreenassa

Ennätyksellisen laaja SuomiAreena-tapahtuma kokosi heinäkuussa Poriin 30 000 kävijää, muun muassa politiikan kärkikaartin. Tällä kertaa pääteemana oli asuminen ja ympäristö, joista keskusteltiin kymmenissä eri tilaisuuksissa.

Rakennusteollisuus RT nosti paneelikeskustelussaan tikun nokkaan asumisen hinnan. Keskustelijat haastoivat toisiaan, ja myös yleisön joukosta kuultiin kiperiä kysymyksiä. Yksimielisyys kaikkien kesken vallitsi siitä, että pääkaupunkiseudun asuntopulan ja hintakehityksen suurimpana syynä on kuntien harjoittama tonttipolitiikka.

Keskustelijoina toisistaan ottivat mittaa kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen, Vasemmistonuorten puheenjohtaja Li Andersson, Suomen Hypoteekkiyhdistyksen toimitusjohtaja Ari Pauna, YIT:n kaupunkikehityksestä vastaava johtaja Juha Kostiainen ja Design-Talon toimitusjohtaja Saku Sipola. Juontajana toimi johtava asiantuntija Heli Suominen Milttonista. Yleisöä oli paikalla 155 henkilöä.

Rakennusteollisuus tarjosi myös 320 SuomiAreena-kävijälle pullakahvit. Moni tuli kahville varta vasten kertomaan kokemuksiaan rakennusalasta tai kysymään jotain mieltään askarruttanutta asiaa. Juttuseurana oli kymmenkunta RT:n jäsenyritysten edustajaa, muun muassa satakuntalaisia rakennusalan yrittäjiä.

Kahvien lomassa nähtiin myös Porin Pyrinnön työmaatreeniaiheinen ”flash mob”, joka tempaisi muitakin mukaan liikkumaan. Kahvittelijat saivat lisäksi testata rakennusalan tietämystään tietovisassa. Vastanneiden kesken arvotun lahjakortin voitti Tiina Mäki Vaasasta.

Yhdeksättä kertaa järjestetty SuomiAreena on yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma, joka pidettiin tänä vuonna 12.–19. heinäkuuta. SuomiAreenan pääjärjestäjinä ovat MTV ja Porin kaupunki. Rakennusteollisuus oli mukana kolmannen kerran.

SuomiAreenan videoituja keskusteluja voi katsoa edelleen verkosta www.suomiareena.fi/videot. Valitettavasti RT:n tilaisuuden videotallenteesta oli kadonnut ääni, jonka vuoksi se ei ole verkossa.

Katso myös

Uuden asunnon hinnasta liki puolet veroja (tiedote 14.7.2014)
Pikkutarkoista kaavoista turhia kustannuksia asunnonostajille ja vuokralaisille (tiedote 11.7.2014)
Vähäinen tonttitarjonta hilaa ylös asumisen hintaa (tiedote 10.7.2014)