Tiedotteet

Rakennusteollisuus RT:n ja sen viiden toimialan tiedotteita ja uutisia.

Osumia 180 kappaletta

 1. 12.12.2022

  Energiansäästövinkit – Tee huonelämpötilan alentaminen oikein (Mediatiedote)

  Jokaisen asteen alentaminen lämmityksessä pienentää energialaskua keskimäärin 5 %. Monessa torpassa ja taloyhtiössä onkin puheista siirrytty tekoihin. Lämpötilan alentamiseen ei kuitenkaan riitä patterin termostaatin pyöräytys pienemmälle asennolle.
 2. 1.12.2022

  Rasvasta makua, muttei viemärin tuketta (Mediatiedote)

  Joulukuu on tunnetusti herkkukuukausi. Kaikenlaisten herkkujen valmistuksessa on syytä muistaa, että paistorasvoja ei saa kaataa viemäriin. Se kun on varsin pitkäaikainen vieras putkistossa ja voi tukkia viemärin.
 3. 2.11.2022

  Suomessa vakava rahoitusongelma: Vaikeutunut lainansaanti keskeyttää taloyhtiöiden peruskorjaushankkeita tai typistää ne vain välttämättömimpään

  Asunto-osakeyhtiöiden remonttilainan saanti on vaikeutunut. Useita peruskorjaushankkeita on jouduttu karsimaan. On tehty vain välttämättömin. Moni saneerauksia suunnitellut taloyhtiö on siirtänyt remontit hamaan tulevaisuuteen, koska lainat eivät riitä tai niitä ei ole lainkaan myönnetty.
 4. 11.10.2022

  Rakentamista koettelee kolmas kriisi lyhyen ajan sisällä (Mediatiedote)

  Rakentaminen kasvaa vielä kuluvana vuonna 2 prosenttia vanhan työkannan ja vahvana jatkuneen asuntorakentamisen tukemana. Volyymikasvu on hiipunut kevään jälkeen ja painuu loppuvuonna pakkaselle. Kova inflaatio ja nollakorkojen päättyminen nakertavat nyt poikkeuksellisella tavalla kuluttajien luottamusta ja rakennushankkeita, Rakennusteollisuus RT arvioi syksyn suhdannekatsauksessaan.
 5. 8.8.2022

  Tietoa, taitoa ja tyylikkyyttä Naantalin Asuntomessuilla

  Naantalin Asuntomessut on houkutellut ihmisiä luonnonkauniille Luonnonmaalle tutustumaan rakentamisen uusiin ja kestäviin ratkaisuihin, keräämään oivalluksia fiksuista asumisen ratkaisuista sekä kartuttamaan asumistietouttaan. Rakennusalan toimijoille Asuntomessut tarjoaa puolestaan mahdollisuuden esitellä rakentamisen uusia innovaatioita, tilankäytön tuoreita oivalluksia, moderneja energiaratkaisuja ja tulevia trendejä.
 6. 22.6.2022

  Kaukolämmityksen energiatehokkuuden parantaminen – laitteistojen uusimisen lisäksi muistettava säätötoimet (Mediatiedote)

  Valtioneuvosto on kesän lämmössä viemässä eteenpäin jälleen uutta asetusta, jolla pyritään energiatehokkuuden parantamiseen. Erityisen ilahduttavaa asetusluonnoksessa on, että osana laitteistojen uusimista tuettaisiin myös lämmitysjärjestelmän tasapainottamista ja säätöä.
 7. 8.6.2022

  Kääk, viemärihaisuli! – Miten kutsuttomasta kesävieraasta pääsee eroon? (Mediatiedote)

  Mökkeily ja lomareissut siintävät jo mielissä ja näkyvät käytännön valmisteluissa. Ennen pitkää poissaoloa on syytä sopia kodin pesualtaiden ja lattiakaivojen vesilukkojen kastelusta. Muutoin kotiisi voi tulla kutsumaton kesävieras, viemärihaisuli, kuten Järvisille kävi.
 8. 22.2.2022

  Vuotava vesikaluste – pienestä purosta valtava energiahukka ja rahasyöppö (Mediatiedote)

  Vuoto vesikalusteessa ei aina tarkoita rakennusta vaurioittavaa katastrofia. Vesivuoto saattaa olla pieni ja huomaamaton, esimerkiksi vuotava wc-istuin. Siitä voi kuitenkin aiheutua yllättävän suuria ja täysin turhia kustannuksia, kuten Järvisetkin huomasivat.
 9. 16.12.2021

  Rakennusteollisuus RT: Asuntopoliittinen ohjelma unohtaa vapaarahoitteisen asuntotuotannon tärkeän tehtävän (Mediatiedote)

  Suomessa asumisen hinta on noussut maltillisesti. Päätekijä hyvän tilanteen taustalla on ollut riittävä asuntorakentaminen, jonka kivijalkana on jo vuosia ollut vapaarahoitteinen asuntotuotanto. Tänään julkaistu asuntopoliittinen ohjelma nojaa kuitenkin liiaksi valtion tukemaan ARA-tuotantoon, Rakennusteollisuus RT arvioi.
 10. 18.10.2021

  Tukkumyynnissä näkyvät niin rakentamisen kasvu kuin valmistavan teollisuuden haasteetkin (Mediatiedote)

  Tämän vuoden kolmannella kvartaalilla talotekniikkatuotteiden myynti oli hyvässä vedossa. Uhkana ovat kuitenkin kustannusten nousu ja komponenttien saatavuus.
 11. 14.10.2021

  Mika Nikula LVI-TU:n puheenjohtajaksi ja Petri Valve varapuheenjohtajaksi – Fokus ammatilliseen työvoimaan, korjausrakentamiseen ja energiatehokkaaseen olosuhdehallintaan (Mediatiedote)

  LVI-TU:n syyskokouksessa Helsingissä 14.10.2021 hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Mika Nikula, Maskun Talotekniikkatiimi Oy ja varapuheenjohtajaksi Petri Valve, Cervi Talotekniikka Oy.