Tiedotteet

Rakennusteollisuus RT:n ja sen viiden toimialan tiedotteita ja uutisia.

Osumia 186 kappaletta

 1. 19.9.2023

  Kotitalousvähennyksen laajentaminen budjettiriihessä – tärkeä työllisyyden ja tasavertaisuuden edistämiskeino otettava käyttöön (Mediatiedote)

  Hallitus kokoontui tänään neuvottelemaan ensimmäisestä budjetistaan. Nyt on rakentavien päätösten aika, sillä rakennusalan tilanne on hälyttävä. Yksi nopea keino lisätä korjaushankkeiden aloituksia on laajentaa kotitalousvähennys koskemaan myös taloyhtiöitä.
 2. 12.9.2023

  Rakentamisen pitkittyvä suhdannekriisi edellyttää nopeita toimia - RT odottaa budjettiriihestä päätöksiä (Mediatiedote)

  Jos rakentaminen jää liian pitkäksi aikaa liian syvälle, vaikutukset ovat vakavia koko talouteen, työllisyyteen ja asuntomarkkinoihin, Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtaja Aleksi Randell sanoo. Rakentamisessa kasvua voidaan odottaa aikaisintaan vuonna 2025. Hallitus voi budjettiriihessä päättää toimista, jotka katkaisisivat rakentamisen negatiivisen kierteen ja vahvistaisivat taloutta.
 3. 30.8.2023

  Uudisasunnon vastikealennuksista ei veroseuraamuksia asunnonostajalle

  Rakennusyhtiöiden antamat uudisasunnon vastikkeiden alennukset ja edut eivät muodosta asunnonostajille riskiä veroseuraamuksista toisin kuin julkisuudessa on arveltu.
 4. 24.5.2023

  Energia-avustuksen laajempi hyödyntäminen linjasaneerauksissa tarpeen ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi (Mediatiedote)

  ARA:n energia-avustus on kannustanut monia kiinteistön omistajia mm. lämmitystapamuutoksiin. Energia-avustuksen piiriin kuuluu myös linjasaneeraukseen liittyviä toimia: avustuksen laajuutta ja korvausmäärää on syytä korottaa vihreän siirtymän toteutumiseksi vuoteen 2035 mennessä.
 5. 23.5.2023

  Asuntotuotannon hyytyminen vaatii ripeitä korjausliikkeitä (Mediatiedote)

  Asuntorakentamisen poikkeuksellisen voimakas lasku uhkaa heikentää niin asuntojen saatavuutta kuin talouskasvua, työllisyyttä ja verokertymääkin. Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtajan Aleksi Randellin mukaan tilanteen oikaiseminen vaatii poliittisen tason nopeaa reagointia ja valtion tukeman asuntotuotannon herättämistä henkiin vastaavasti kuin finanssikriisin aikaan.
 6. 28.3.2023

  Pohja häämöttää rakentamisen suhdanteessa (Mediatiedote)

  Asuntoaloitusten voimakas väheneminen on vetänyt rakentamisen suhdannekuoppaan. Rakennusteollisuus RT ennakoi suhdannekatsauksessaan rakentamisen supistuvan tänä vuonna 3,5 prosenttia ja jäävän ensi vuonna puolisen prosenttia miinukselle.
 7. 12.12.2022

  Energiansäästövinkit – Tee huonelämpötilan alentaminen oikein (Mediatiedote)

  Jokaisen asteen alentaminen lämmityksessä pienentää energialaskua keskimäärin 5 %. Monessa torpassa ja taloyhtiössä onkin puheista siirrytty tekoihin. Lämpötilan alentamiseen ei kuitenkaan riitä patterin termostaatin pyöräytys pienemmälle asennolle.
 8. 1.12.2022

  Rasvasta makua, muttei viemärin tuketta (Mediatiedote)

  Joulukuu on tunnetusti herkkukuukausi. Kaikenlaisten herkkujen valmistuksessa on syytä muistaa, että paistorasvoja ei saa kaataa viemäriin. Se kun on varsin pitkäaikainen vieras putkistossa ja voi tukkia viemärin.
 9. 2.11.2022

  Suomessa vakava rahoitusongelma: Vaikeutunut lainansaanti keskeyttää taloyhtiöiden peruskorjaushankkeita tai typistää ne vain välttämättömimpään

  Asunto-osakeyhtiöiden remonttilainan saanti on vaikeutunut. Useita peruskorjaushankkeita on jouduttu karsimaan. On tehty vain välttämättömin. Moni saneerauksia suunnitellut taloyhtiö on siirtänyt remontit hamaan tulevaisuuteen, koska lainat eivät riitä tai niitä ei ole lainkaan myönnetty.
 10. 11.10.2022

  Rakentamista koettelee kolmas kriisi lyhyen ajan sisällä (Mediatiedote)

  Rakentaminen kasvaa vielä kuluvana vuonna 2 prosenttia vanhan työkannan ja vahvana jatkuneen asuntorakentamisen tukemana. Volyymikasvu on hiipunut kevään jälkeen ja painuu loppuvuonna pakkaselle. Kova inflaatio ja nollakorkojen päättyminen nakertavat nyt poikkeuksellisella tavalla kuluttajien luottamusta ja rakennushankkeita, Rakennusteollisuus RT arvioi syksyn suhdannekatsauksessaan.
 11. 8.8.2022

  Tietoa, taitoa ja tyylikkyyttä Naantalin Asuntomessuilla

  Naantalin Asuntomessut on houkutellut ihmisiä luonnonkauniille Luonnonmaalle tutustumaan rakentamisen uusiin ja kestäviin ratkaisuihin, keräämään oivalluksia fiksuista asumisen ratkaisuista sekä kartuttamaan asumistietouttaan. Rakennusalan toimijoille Asuntomessut tarjoaa puolestaan mahdollisuuden esitellä rakentamisen uusia innovaatioita, tilankäytön tuoreita oivalluksia, moderneja energiaratkaisuja ja tulevia trendejä.