Tiedotteet

Rakennusteollisuus RT:n ja sen viiden toimialan tiedotteita ja uutisia.

Osumia 126 kappaletta

 1. 17.3.2023

  Uuden asunnon ostaneiden tyytyväisyys laski, mutta on yhä hyvällä tasolla (Mediatiedote)

  Uudisasuntorakentamisen asiakastyytyväisyystutkimuksessa toimialan keskiarvo heikkeni edellisvuodesta. Seitsemättä kertaa tehdyssä tutkimuksessa oli nyt ensimmäistä kertaa mukana erilliset laatuindeksit, joiden mukaan asiakkaiden arviot sekä rakentamisen että suunnittelun laadusta olivat hyvin korkeat.
 2. 24.11.2022

  Turun toripaviljongeille Vuoden Teräsrakenne -palkinto (Mediatiedote)

  Vuoden Teräsrakenne kuuluu merkittäviin suomalaisiin arkkitehtuuripalkintoihin. Palkinnon saa arkkitehtonisesti korkeatasoinen sekä terästä ja muita metalleja rakentamisvaiheessa oivaltavasti hyödyntänyt rakennushanke. Riippumaton palkintolautakunta, jonka puheenjohtajana toimi tänä vuonna arkkitehti SAFA Juho Grönholm ALA Arkkitehdeista, valitsi Teräsrakenneyhdistykselle lähetettyjen ehdotusten joukosta Vuoden 2022 Teräsrakenne -palkinnon voittajaksi Turun toripaviljongit. Palkinto julkistettiin Helsingissä 23.11. Teräsrakenne-päivässä.
 3. 14.9.2022

  Ammattiylpeyttä etsimässä

  Joensuun HS-Kiinteistösaneeraus Oy:n toimitusjohtaja Tommi Heikkinen oli vastannut myöntävästi Jonathan Carlen pyyntöön ottaa yritykseensä työharjoitteluun kaksi ranskalaista nuorta, ennakkoluulottomasti, kielimuurista huolimatta. Kuusitoistavuotiaat Arthur ja Jules opiskelevat betonirakentamista. HS-Kiinteistösaneeraus Oy osoittautui heille hyväksi harjoittelupaikaksi.
 4. 8.6.2022

  Asiakaspalvelua parhaimmillaan

  Vanhan ajan virkamiesmalli on Joensuussa heitetty romukoppaan jo ajat sitten. ”Napit vastakkain” -meininki ei nykymaailmassa enää pure. Joensuussa on hiottu toimintatapoja ja käytäntöjä, jotta rakentajille suunnatut palvelut saadaan joustaviksi ja lupaprosessit mahdollisimman suoraviivaisiksi.
 5. 21.3.2022

  EPSI Rating 2021: Uudisasunnon ostajilta huippuarviot rakennusliikkeille (Mediatiedote)

  Uudisasunnon ostajien asiakastyytyväisyyden vuotuisessa mittauksessa on jälleen saatu huipputulokset. Suomalainen asuntorakentaminen ylsi kirkkaasti toimialavertailun ykköseksi ja on kärjessä myös pohjoismaisessa vertailussa. Tyytyväisyyttä mittaa yrityksistä riippumaton EPSI Rating.
 6. 24.11.2021

  Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaali 2:n laajennus on Vuoden Teräsrakenne - kunniamaininta Ylivieskan kirkon kellotapulille (Mediatiedote)

  Vuoden Teräsrakenne kuuluu merkittäviin suomalaisiin arkkitehtuuripalkintoihin. Palkinnon saa arkkitehtonisesti korkeatasoinen sekä terästä ja muita metalleja rakentamisvaiheessa oivaltavasti hyödyntänyt rakennushanke.
 7. 18.8.2021

  Remonttipalvelut kotitalousvähennyksen korotuksen ulkopuolelle – tärkeä työllisyyden ja tasavertaisuuden edistämiskeino jää käyttämättä (Mediatiedote)

  Valtiovarainministeriön kaavaileman budjettiehdotuksen mukaan kotitalousvähennyksen enimmäismäärää korotetaan kahdeksi vuodeksi kotitalous-, hoiva- ja hoitotyön osalta. Myös öljylämmityksen korvaamiseen kannustetaan korottamalla kotitalousvähennystä vuosille 2022–2027. Harmittavasti ehdotuksesta puuttuu edelleen tärkeä harmaan talouden torjuntaväline sekä työllisyyden ja tasavertaisuuden edistämiskeino, remonttipalveluihin kannustaminen.
 8. 6.5.2021

  Tuoretta Raxa-huumoria kosteudenhallinnasta

  Pekka Rahkonen on piirtänyt humoristisia, mutta tiukkaa raksa-aiheista asiaa sisältäviä strippejään RT:n Jokka-lehteen jo vuodesta 2008 alkaen. Sen lisäksi hänen kynänsä jälki näkyy suositussa työturvallisuusaiheisessa Raxa-sarjakuvavihossa, joka saa nyt jatko-osan. Raxa 2:ssa perehdytään rakentamisen kosteudenhallintaan, suunnittelupöydältä alkaen valmiin rakennuksen luovutukseen saakka.
 9. 12.3.2021

  Uudisasuntorakentamisen asiakastyytyväisyys pysyi korkeana myös koronavuonna (Mediatiedote)

  Uuden asunnon ostaneiden kuluttajien asiakastyytyväisyys säilyi korkealla tasolla vuonna 2020 ja pysytteli kolmatta vuotta peräkkäin toimialojen välisen vertailun kärkisijalla Suomessa. Toimialan tulos on erittäin korkea myös pohjoismaisessa vertailussa.
 10. 4.3.2021

  Rakennusteollisuus Raksapodin kumppanina kakkoskaudella

  Raksapodissa starttasi maaliskuun alussa kuuden jakson mittainen yhteistyö Rakennusteollisuus RT:n kanssa. Jaksojen teemoina ovat, miten reklamoida fiksusti, jos jotain menee pieleen, mistä erottaa luotettavan rakentajan hämäräfirmasta, mitä pientalohankkeeseen ryhtyessä kannattaa ottaa huomioon sekä minkä vuoksi kunnat ovat paljon vartijoina myös rakentamisessa.
 11. 20.10.2020

  ”Priimaa tehdään tekemisen ilosta” – Laadun rakentaja 2020 -kilpailun terävin kärki on palkittu (Mediatiedote)

  Kaikki Laadun rakentaja 2020 -kilpailun finalistit olivat yksimielisiä siitä, että laatua ei voi tarkastella muista rakennustyön osa-alueista irrallisena elementtinä. Etenkin turvallisuus, mutta myös työn arvostus nousi jokaisen kohdalla vahvasti pintaan. Jaetulle ykkössijalle yltäneen työmaapäällikön lausahdus ”kun turvallisella työmaalla viihdytään, laatua syntyy kuin itsestään” kiteyttää mainiosti kilpailun keskeisen annin.