Tiedotteet

Rakennusteollisuus RT:n ja sen viiden toimialan tiedotteita ja uutisia.

Osumia 126 kappaletta

 1. 1.6.2023

  Rakentajat vieraslajien kimpussa

  Vuosaarenhuippu on upea, ihmisen rakentama ympäristö, jossa jäljitellään luontaista ympäristöä. Itä-Helsingissä sijaitseva ainutlaatuinen virkistysalue käsittää 53 hehtaarin kokoisen niittyalueen ja sitä ympäröivän metsän. Alue on myös oiva paikka perehtyä vieraslajien torjuntaan.
 2. 24.5.2023

  Energia-avustuksen laajempi hyödyntäminen linjasaneerauksissa tarpeen ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi (Mediatiedote)

  ARA:n energia-avustus on kannustanut monia kiinteistön omistajia mm. lämmitystapamuutoksiin. Energia-avustuksen piiriin kuuluu myös linjasaneeraukseen liittyviä toimia: avustuksen laajuutta ja korvausmäärää on syytä korottaa vihreän siirtymän toteutumiseksi vuoteen 2035 mennessä.
 3. 30.3.2023

  Rakentamisessa on paljon mahdollisuuksia päästöjen vähentämiseen – tässä siihen keinoja (Mediatiedote)

  EU:n odottamat radikaalit päästövähennykset ovat suomalaisessa rakentamisessa mahdollisia, jos rakennusmateriaaleja arvioidaan tasapuolisesti, toteavat teräsrakenneteollisuus ja teräsrakentajat. Päästövähennyksiä varten on perattava läpi rakentamisen lainsäädäntö, rakentamiseen esitetyt ilmastoselvitykset sekä rakennusmateriaalien saamat erilaiset tuet.
 4. 8.3.2023

  Tukea vihreän siirtymän hankkeille ja sujuvuutta luvitukseen – kyllä kiitos

  Monissa yrityksissä on otettu vahvoja askelia kohti vihreää siirtymää. Poliittisista suitsutuspuheista ja valtakunnallisista tavoitteista huolimatta luvituksen epäselvyydet estävät sellaisiakin hankkeita, jotka toteutuessaan edistäisivät selvästi kiertotaloutta ja vähentäisivät neitseellisen raaka-aineen käyttöä.
 5. 22.2.2023

  Rakennusten energiatehokkuusdirektiivi muuttaisi merkittävästi sekä uudis- että korjausrakentamisen vaatimuksia

  Valmisteilla olevan rakennusten energiatehokkuusdirektiivin (EPBD) uudistuksen mukaan kaikkien uudisrakennusten tulisi olla päästöttömiä 2028 alkaen. Energiamääräysten on tarkoitus tiukentua 2026.
 6. 17.2.2023

  Asfaltin uusiokäytöstä hyötyy niin luonto kuin veronmaksajat

  ”Asfaltin kierrätykseen ja materiaalien uudelleenkäyttöön liittyy usein ennakkoluuloja laadun suhteen. Tosiasiassa asfalttirouheen massan laatuvaatimukset ovat ihan samat kuin neitseellisen massan. Prosessia on tutkittu Suomessa pitkään ja se on meillä hallussa”, valaisee Asfaltti Alfan työmaapäällikkö Laura Mikkola.
 7. 14.2.2023

  Rakennusala tuntee vastuunsa ympäristöasioissa – menossa on ympäristöjärjestelmäbuumi

  "Nyt on vipinää kentällä", tuumii Marko Kiema, Safetyneer Oy:n toimitusjohtaja. "Voisi sanoa, että nyt on buumi menossa." Kiema kertoo, että Suomessa ympäristöjärjestelmiä on rakennusliikkeiden parissa lähdetty rakentamaan enenevässä määrin. Lisää vipinää lienee tulossa.
 8. 19.12.2022

  Viheralueet kaupunkien kattojen yllä

  Luontoa ja rakentamista voi olla vaikea kuvitella samaan laariin. Tämän päivän kaupunkirakentamisessa mietitään kuviot kuitenkin uudella tavalla: nyt pyritään säilyttämään viheralueet, ennallistetaan luontoa ja etsitään sille lisää tilaa uusistakin paikoista.
 9. 12.12.2022

  Energiansäästövinkit – Tee huonelämpötilan alentaminen oikein (Mediatiedote)

  Jokaisen asteen alentaminen lämmityksessä pienentää energialaskua keskimäärin 5 %. Monessa torpassa ja taloyhtiössä onkin puheista siirrytty tekoihin. Lämpötilan alentamiseen ei kuitenkaan riitä patterin termostaatin pyöräytys pienemmälle asennolle.
 10. 12.12.2022

  Ilmastotavoitteita ei saavuteta ilman energiaremontteja – otollinen aika toimia on juuri nyt

  Energiaremontin ei tarvitse tarkoittaa jättimäistä rakennushanketta: “Paljon voidaan tehdä säätämällä lämmitysjärjestelmää tai vaihtamalla lämmitysmuotoa”, toteaa Pekka Vuorinen.
 11. 8.12.2022

  ProLVI-palkinto Mikael Strandellille (Mediatiedote)

  ProLVI-palkinto on myönnetty kahden vuoden tauon jälkeen Grundfos Pumput Oy:n toimitusjohtaja Mikael Strandellille. Palkintomitali luovutettiin alan perinteisessä Putkipörssi-tilaisuudessa Katajanokan Kasinolla 8.12.2022.