Tiedotteet

Rakennusteollisuus RT:n ja sen viiden toimialan tiedotteita ja uutisia.

Osumia 62 kappaletta

 1. 31.3.2022

  RT mukana harmaan talouden vastaisessa valvontakampanjassa

  Harmaan talouden torjumisessa saadaan parempia tuloksia työmaille jalkautumalla kuin pelkkiä sopimuskirjauksia tekemällä. Tämä kävi ilmi vuoden kestäneessä Helsingin kaupungin asuntotuotannon, Rakennusteollisuus RT:n ja Rakennusliiton yhteisessä valvontakampanjassa.
 2. 17.2.2022

  Ruotsin asuntoministeriä kiinnosti suomalainen rakentaminen, harmaan talouden torjunta ja digitalisaatio

 3. 2.3.2020

  #EU4FairWork-kampanja

  Pimeä työ ei tunne rajoja. Euroopan työviranomainen järjestää yhdessä jäsenmaidensa kanssa viestintäkampanjan, joka jakaa tietoa toimista pimeän työn torjumiseksi ja siitä, miksi työn tekeminen virallisesti on kaikkien etu. Euroopan unioni toimii yhdessä pimeää työtä vastaan.
 4. 15.6.2018

  Yhteisiä periaatteita johdetaan toimimalla esimerkkinä

  Yrittäjänä ja toimitusjohtajana LVI-Aitan Ville Hälinen tunnistaa johdon roolin näyttää muille esimerkkiä, millainen toiminta on toivottavaa. RT:n hallituksen jäsenenä Ville puolestaan seisoo vankkumatta yhteisten linjausten takana ja on mukana maastouttamassa niitä käytäntöön.
 5. 15.6.2018

  Eettiset periaatteet käytännössä: 6. Noudata yhteisiä periaatteita

  Rakennusteollisuuden kuudes eettinen ohje sitouttaa noudattamaan yhteisiä periaatteita. Rakennusalan projektiliiketoiminnassa niillä on tavanomaistakin suurempi merkitys. Toimijat ja yhteistyökumppanit vaihtuvat usein ja voivat olla hyvinkin moninaisia. Yhteiset periaatteet luovat perustan saumattomalle yhteistyölle.
 6. 31.5.2018

  Avaa silmät vaikuttamispyrkimyksille ja katso ulkopuolisen silmin

  Aina silloin kun on epävarma, onko jokin toiminta esimerkiksi asiakkaan tai virkamiehen suuntaan eettisesti oikein, Bonavan portfolio- ja maanhankintapäällikkö Katariina Haigh kehottaa miettimään, miltä tilanne näyttäisi jonkun toisen silmin. Tarvittaessa kannattaa pohtia myös yhdessä kollegan tai esimiehen kanssa, yksin ei tarvitse pähkäillä.
 7. 31.5.2018

  Eettiset periaatteet käytännössä: 5. Älä osallistu korruptioon

  Rakennusteollisuuden viides eettinen periaate keskittyy korruption välttämiseen. Rakennusala on korruption kannalta erityisen haasteellinen, kun tekemisissä ollaan suurten taloudellisten intressien, tarjouskilpailujen, yhdyskuntasuunnittelun, poliittisen päätöksenteon ja julkisten hankintojen kanssa. Korruption riski voi piillä arkisissa tilanteissa, kuten tavarantoimittajalta saadussa kutsussa lätkämatsiin tai asiakkaan tyttären salibandyjoukkueen sponsoroinnissa.
 8. 3.5.2018

  Harmaan talouden torjunnassa voisi seuraavaksi kokeilla sanktioiden sijaan palkitsemista

  Pohjola Rakennus Oy Hämeen tuotantojohtaja Miika Oksanen on tyytyväinen siihen, kuinka lainsäädännön avulla on saatu suitsittua räikeimmät harmaan talouden toimijat kuriin. Oksanen ehdottaa, että seuraavaksi voitaisiin palkita vastuullisesti toimivia yrityksiä verohelpotuksilla.
 9. 3.5.2018

  Eettiset periaatteet käytännössä: 4. Vastusta harmaata taloutta

  Rakennusteollisuuden neljäs eettinen periaate pureutuu harmaaseen talouteen ja pyrkii aikaansaamaan terveet kilpailuolosuhteet kaikille. Alalla tehtyjen toimien vaikutus on jo ollut kouriintuntuva.
 10. 18.4.2018

  ”Jokaisen pitää rakentaa kuin itselleen”

  Lujabetonin toimitusjohtaja Mikko Isotalo tarkastelee rakentamista monimutkaisena ketjumaisena kokonaisuutena, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Jos ei aio tehdä omaa osaansa kunnolla, ei kannata aloittaa ollenkaan. Lujan eettisissä ohjeissa kehotetaan olemaan tekemättä sopimuksia, joita ei voi noudattaa. Solmituista sopimuksista on pidettävä aina kiinni.
 11. 18.4.2018

  Eettiset periaatteet käytännössä: 3. Toimi ammattimaisesti.

  Rakennusteollisuuden kolmas eettinen periaate kannustaa toimimaan ammattimaisesti. Se muistuttaa ammattietiikasta, ammattiylpeydestä sekä lakien, sopimusten ja vaatimusten kunnioittamisesta.