Tiedotteet

Rakennusteollisuus RT:n ja sen viiden toimialan tiedotteita ja uutisia.

Osumia 253 kappaletta

 1. 7.12.2022

  Mahdollisuuksien vuosi 2023

  Eivät rakennushankkeet ole minnekään kadonneet, eikä työ. Tekemistä riittää, työsarkaa ainakin on paljon. Tekijöitäkin meillä on. Mitä muuta tarvitsemme, jotta pahimmat skenaariot saadaan selätettyä?
 2. 16.11.2022

  RT:n hallitus vieraili kasvun alkulähteillä Espoossa

  Euroopan innovaatiopääkaupunki -kisan finalisti Espoo investoi koko Suomen kasvuun. Viiden viime vuoden aikana Espoo on yhdessä Helsingin kanssa kerryttänyt lähes 90 prosenttia koko Suomen verotulojen kasvusta. Kasvua se on luonut panostamalla määrätietoisesti etenkin raideinvestointeihin.
 3. 4.11.2022

  Rakentaminen hidastuu Satakunnassa (Mediatiedote)

  Koko maan rakentamisen suhdannenäkymät kääntyivät keväällä laskuun, mutta käynnissä oleva tuotanto kannattelee rakentamista vuoden loppuun.
 4. 2.11.2022

  Suomessa vakava rahoitusongelma: Vaikeutunut lainansaanti keskeyttää taloyhtiöiden peruskorjaushankkeita tai typistää ne vain välttämättömimpään

  Asunto-osakeyhtiöiden remonttilainan saanti on vaikeutunut. Useita peruskorjaushankkeita on jouduttu karsimaan. On tehty vain välttämättömin. Moni saneerauksia suunnitellut taloyhtiö on siirtänyt remontit hamaan tulevaisuuteen, koska lainat eivät riitä tai niitä ei ole lainkaan myönnetty.
 5. 20.10.2022

  Korjausrakentamisella kasvuun (Mediatiedote)

  Rakentamista hidastaa edelleen Ukrainassa käynnissä olevan sodan aiheuttama yleinen epävarmuus ja energian sekä raaka-aineiden hintojen nousu. Lounais-Suomessa suhdannetilanne on koettu toistaiseksi hyvänä mutta ensi talven osalta näkymät heikkenevät selvästi.
 6. 17.10.2022

  LVI-tukkumyynnin kasvun kulmakerroin on taittunut (Mediatiedote)

  LVI-tukkumyynnin kolmas kvartaali oli edelleen positiivinen, mutta kasvun kulmakerroin on selvästi taittunut. Q3/2022 oli 10,2 prosenttia edellisen vuoden vastaavaa ajanjaksoa edellä.
 7. 11.10.2022

  Rakentamista koettelee kolmas kriisi lyhyen ajan sisällä (Mediatiedote)

  Rakentaminen kasvaa vielä kuluvana vuonna 2 prosenttia vanhan työkannan ja vahvana jatkuneen asuntorakentamisen tukemana. Volyymikasvu on hiipunut kevään jälkeen ja painuu loppuvuonna pakkaselle. Kova inflaatio ja nollakorkojen päättyminen nakertavat nyt poikkeuksellisella tavalla kuluttajien luottamusta ja rakennushankkeita, Rakennusteollisuus RT arvioi syksyn suhdannekatsauksessaan.
 8. 29.9.2022

  Tummat pilvet pimensivät horisontin - Talotekniikka-alan suhdannenäkymät heikkenivät kertaheitolla (Mediatiedote)

  Ukrainan sota heittää sen synkimmän varjon talotekniikka-alan tulevaisuuden odotuksiin. Uudisrakentaminen hiipuu kiihtyvällä tahdilla ja korjausrakentamisen kasvuodotukset on nyt kuopattu. Elämme epävarmaa aikaa, eikä tilanteeseen odoteta pikaista helpotusta.
 9. 14.9.2022

  Rakennusala ei taivu suhdanne-ennusteiden edessä

  Kaikki mittarit osoittavat, että kuluttajien luottamus ja yritysten tulevaisuuden odotukset ovat heikentyneet. Eri instanssit ja tietolähteet viestivät samaa: rakennusalan tuotanto supistuu. Alan ammattilaiset eivät tähän taivu, vaan esittävät keinoja, joilla pärjätä lähitulevaisuudessa.
 10. 14.9.2022

  Itä-Suomen Rakentajaseminaari: Rakentajia ei pidä jättää yksin haasteiden kanssa

  Rakennusteollisuus RT ry:n toimitusjohtaja Aleksi Randell otti kantaa Itä-Suomen rakentajaseminaarissa Joensuussa 17.8.2022 rakennusalan haasteellisiin näkymiin ja peräänkuulutti laajempaa sekä reilua riskinjakoa rakennushankkeissa rakennuttajien ja urakoitsijoiden kesken. Syynä muuttuneeseen tilanteeseen ovat rakentamiseen vaikuttavien suorien ja epäsuorien raaka-aineiden ja muiden tuotannontekijöiden hinnannousut, toimintaympäristön kasvanut epävarmuus, pääomamarkkinoiden kiristyminen ja suhdannelaskua ennakoiva luottamusindeksin heikkeneminen.
 11. 1.9.2022

  Rakennusteollisuus RT budjettiriihestä: Pari askelta eteenpäin, mutta niukkuus jatkuu väylien kehittämisessä ja perusväylänpidossa (Mediatiedote)

  Rakennusteollisuus RT odotti hallituksen budjettiriiheltä vakautta ja luottamusta luovia päätöksiä. Työllisyyteen ja kilpailukykyyn vahvasti vaikuttava rakennusala tarjoaa näille päätöksille hyviä mahdollisuuksia, mutta niitä hyödynnettiin riihessä vain osittain.