Tiedotteet

Rakennusteollisuus RT:n ja sen viiden toimialan tiedotteita ja uutisia.

Osumia 28 kappaletta

 1. 22.10.2021

  Rakentaminen on kuin joukkueurheilua, mutta yhdellä erolla: turvallisuuden nimissä jokainen saa puhaltaa pilliin (Mediatiedote)

  Tällä viikolla vietetään kahdeksatta kertaa rakennusalan yhteistä turvallisuusviikkoa. Vaikka hyvää kehitystä on tapahtunut, turvallisuutta pitää viedä yhdessä voimalla eteenpäin.
 2. 17.8.2021

  Sarjakuva turvallisuudesta seitsemällä eri kielellä (Mediatiedote)

  Suomenkielisenä aiemmin ilmestynyt, suosittu RAXA-sarjakuvavihko on nyt käännetty kuudelle eri kielelle. Kaikki sarjisvihot on luettavissa sähköisesti.
 3. 20.11.2019

  Rakennusalan AMK-opiskelijoille stipendejä ansiokkaasta työelämäyhteistyöstä

  Talonrakennusteollisuus ry:n hallitus päätti tänä vuonna kohdistaa vuotuiset stipendit väitöskirjatutkimusten sijaan ammattikorkeakouluopiskelijoille. Stipendit ovat suuruudeltaan 2 000 euroa.
 4. 14.1.2019

  Tapaturmattomat työmaat palkittiin – työturvallisuuskilpailussa ensi kertaa täyden sadan pisteen tulos (Mediatiedote)

  Rakennusalan valtakunnallinen työturvallisuuskilpailu osoitti, että alan yhteinen Nolla tapaturmaa -tavoite on mahdollista saavuttaa. Kisan kärkeen ylsi useita työmaita, joilla ei sattunut yhtään työtapaturmaa koko viime vuoden aikana. Voiton vei NCC Suomi Oy:n kohde, jossa työturvallisuuden tasoa mittaava TR-indeksi oli historiallinen: täydet 100.
 5. 17.12.2018

  Yritykset ja ammattikorkeakoulut tarvitsevat toisiaan: Talonrakennusteollisuudelta opetukseen 211 000 euroa (Mediatiedote)

  Talonrakennusteollisuuden viisi piiriyhdistystä lahjoittavat 13:lle maamme ammattikorkeakoululle yhteensä 211 000 euroa. Lahjoituksilla halutaan olla mukana varmistamassa, että osaavia rakennusmestareita ja -insinöörejä valmistuu riittävästi ja työllistyy työelämän tarpeisiin.
 6. 30.11.2018

  Talonrakennusteollisuuden Lapin piiri ry. lahjoitti Lapin AMK:lle 20 000 euroa (Mediatiedote)

  Talonrakennusteollisuuden Lapin piiri ry. ja sen paikalliset jäsenyritykset ovat päättäneet tukea Lapin ammattikorkeakoulua 20 000 eurolla, jotta AMK voi palvella lappilaista rakennusteollisuutta entistä paremmin.
 7. 27.11.2018

  Talonrakennusteollisuus Pohjois-Suomi ry lahjoittaa 20 000 euroa Oulun ammattikorkeakoululle (Mediatiedote)

  Talonrakennusteollisuus Pohjois-Suomi ry lahjoittaa 20 000 euroa Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) varainhankintakampanjaan. Yhdistys haluaa tukea rakennusalan koulutusta Oulun ammattikorkeakoulussa.
 8. 18.5.2018

  Maksuton mobiilisovellus sujuvoittaa turvallisuushavaintojen tekemistä ja hyödyntämistä

  Rakennusteollisuus RT:n jäsenyritysten ja niiden kumppaniyritysten johdon halutaan tänä vuonna sitoutuvan siihen, että turvallisuushavaintomenettely otetaan työpaikoilla aktiiviseen käyttöön. Nyt yritysten käyttöön on maksutta tarjolla mobiilisovellus, joka helpottaa havaintojen keräämistä ja käsittelyä.
 9. 13.5.2018

  Rakennusalan viides turvallisuusviikko tarjoaa uuden perehdytysmallin maksutta alan opiskelijoiden käyttöön (Mediatiedote)

  Rakennusalan työturvallisuuden kohenemisen eteen tehdään katkeamatonta työtä ja kehitetään uusia menetelmiä. Rakennusalan yhteisellä turvallisuusviikolla 14.5. – 18.5.2018 tietoa ja hyviä käytäntöjä halutaan jakaa koko alan käyttöön. Myös alan opiskelijoille, joille Talonrakennusteollisuus ry tarjoaa maksutta käyttöön uuden verkossa suoritettavan perehdytysmallin, ePerehdytyksen.
 10. 29.8.2017

  Työturvallisuuden yleisperehdytys siirtyy verkkoon ja tehostuu

  Syyskuun alussa käyttöön tuleva ePerehdytys uudistaa työturvallisuuden perehdytyksen rakennusalalla. Kerran vuodessa verkossa suoritettavalla perehdytyksellä voi korvata kokonaan nykymuotoisen työmaalla tapahtuvan yleisperehdytyksen, mikä on myös AVIn hyväksymä menettely. Työmailla voidaan keskittyä työpaikkakohtaiseen perehdytykseen ja työmaan erityispiirteisiin.
 11. 8.5.2017

  Rakennusalan neljännellä turvallisuusviikolla huomio turvallisuushavaintoihin (Mediatiedote)

  Rakentajat järjestävät koko alaa koskevan neljännen valtakunnallisen turvallisuusviikon 8. - 12.5.2017. Viikkoa vietetään jälleen teemalla ”Viisaat kypärät yhteen”. Kärkiteemana on tällä kertaa turvallisuushavainnot, joiden avulla voidaan kerätä tietoa vaaratilanteista ja estää riskejä toteutumasta.