Tiedotteet

Rakennusteollisuus RT:n ja sen viiden toimialan tiedotteita ja uutisia.

Osumia 64 kappaletta

 1. 1.6.2023

  Oulun rakennusvalvonta sai lisää valtuuksia resursseihin RT:n kanssa tehdyn yhteistyön tuloksena

  Oulussa on muiden kasvukeskusten tavoin rakennettu viime vuodet vilkkaasti, ja kaupungin rakennusvalvonta on ollut lisäresurssien tarpeessa. RT onnistui yhteistyöllä myötävaikuttamaan Oulun rakennusvalvonnan resurssien lisäämiseen sekä rekrytointiprosessin sujuvoittamiseen.
 2. 31.5.2023

  Kuntapäättäjät pitävät kaavoitusta kaupungin elinvoimaisuuden lähteenä, mutta näkevät siinä myös kipupisteitä (Mediatiedote)

  Suurimpien kaupunkien elinkeinoasioista vastaavat viranhaltijat ja johtavat poliitikot ovat yleisellä tasolla tyytyväisiä siihen, kuinka kaavoitus tukee kaupunkien elinvoimaisuutta ja elinkeinoelämää. Haasteita liittyy etenkin kaavoitusprosessin kestoon, täydennysrakentamisen esteisiin ja kaavavalituksiin. Kuntapäättäjien näkemyksiä kartoitettiin Rakennusteollisuus RT:n ja Kiinteistönomistajat ja rakennuttajat Raklin teettämillä haastatteluilla ja kyselyllä.
 3. 24.5.2023

  Energia-avustuksen laajempi hyödyntäminen linjasaneerauksissa tarpeen ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi (Mediatiedote)

  ARA:n energia-avustus on kannustanut monia kiinteistön omistajia mm. lämmitystapamuutoksiin. Energia-avustuksen piiriin kuuluu myös linjasaneeraukseen liittyviä toimia: avustuksen laajuutta ja korvausmäärää on syytä korottaa vihreän siirtymän toteutumiseksi vuoteen 2035 mennessä.
 4. 23.5.2023

  Asuntotuotannon hyytyminen vaatii ripeitä korjausliikkeitä (Mediatiedote)

  Asuntorakentamisen poikkeuksellisen voimakas lasku uhkaa heikentää niin asuntojen saatavuutta kuin talouskasvua, työllisyyttä ja verokertymääkin. Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtajan Aleksi Randellin mukaan tilanteen oikaiseminen vaatii poliittisen tason nopeaa reagointia ja valtion tukeman asuntotuotannon herättämistä henkiin vastaavasti kuin finanssikriisin aikaan.
 5. 17.5.2023

  INFRA ja SKAL: Suomi ehtii vielä terästäytyä EU:n väylärahoituksen hakemisessa – on toimittava viipymättä (Mediatiedote) (INFRA ry)

  Suomen on juuri nyt tehtävä kaikkensa EU:n CEF-tierahoituksen kotiuttamiseksi, muistuttavat SKAL ja INFRA. Tarvitsemme panostuksia tieverkolle enemmän kuin koskaan. Tiestöstä huolehtiminen on paitsi välttämätöntä saavutettavuuden ja huoltovarmuuden kannalta, myös osa maanpuolustusta.
 6. 16.5.2023

  Nostoja kevään 2023 turvallisuusviikolta

  Viisaat kypärät yhteen -turvallisuusviikko keräsi nyt kymmenettä kertaa rakentajat yhteen eri puolille maata pohtimaan turvallisuuden ja työhyvinvoinnin merkitystä toukokuun toisella viikolla.
 7. 11.5.2023

  Uudenmaan työturvallisuuskilpailussa palkittiin vuoden 2022 parhaat yritykset ja työmaat - infrasarja oli korkeatasoinen (INFRA ry)

  Infra-alan yrityssarjan voitti GRK Infra Oy. Työmaasarjan parhaaksi nousi Skanska Infra Oy:n Metsä Wood Lohjan uuden tukkihautomon työmaa. Skanska Infra sai myös pidettyä itsellään infra-alan kiertopalkinnon. Aliurakoitsijan kunniamaininta meni KSF Finland Oy:lle.
 8. 11.5.2023

  Vuoden mestari on sitoutunut ammattilainen

  Talonrakennusteollisuuden Lounais-Suomen piiri ry:n vuoden mestariksi 2022 on valittu insinööri Jouni Nuutila. Voiton toivat vastaavan työnjohtajan vankka ammattitaito ja sitoutuminen työnantajaan.
 9. 11.5.2023

  Rakentaminen hidastuu Varsinais-Suomessa (Mediatiedote)

  Uudisrakentamiselle ennustetaan hidastumista, mutta korjausrakentamisen määrä kasvaa. Turussa rakentaminen on pysynyt hyvällä tasolla.
 10. 10.5.2023

  Päällystysammattilaisesta tulossa uhanalainen laji (Mediatiedote) (INFRA ry)

  Asfalttikoneiden kolonnan tien päällä bongaava saa onnitella itseään tänä kesänä. Koneista niitä käyttävine ammattilaisineen tuli harvinainen näky päällystysmäärien romahdettua. INFRA ry:n jäsenyrityksissä pelätään, ettei osaajia enää hevin löydy, kun korjausvelkaa aletaan joskus lyhentää.
 11. 9.5.2023

  Uudenmaan työturvallisuuskilpailussa palkittiin vuoden 2022 parhaat yritykset ja työmaat (Mediatiedote)

  Rakennusala edistää turvallisuutta monin eri tavoin, kuten alueellisilla työturvallisuuskilpailuilla. Uudellamaalla järjestettävässä Turvallisesti 2000-luvulla -työturvallisuuskilpailussa turvallisuutta mitattiin jo 26. kerran.