Tiedotteet

Rakennusteollisuus RT:n ja sen viiden toimialan tiedotteita ja uutisia.

Osumia 100 kappaletta

 1. 27.9.2023

  Kuukauden jäsenyrittäjä: Osaamista pinnan alla (INFRA ry)

  INFRA Pohjanmaan jäsenyrittäjä, Wasa Dredging Oy Ltd, on kehittynyt parissa vuosikymmenessä pienestä paikallisesta yrityksestä kansainväliseksi toimijaksi.
 2. 25.9.2023

  Asuntojen rakentamisen ja tarjonnan niukkuus näivettää taloutta lähivuosina (Mediatiedote)

  Asuntoaloitusten kokonaismäärä painuu alle puoleen viimevuotisesta Rakennusteollisuus RT:n uusimman suhdanne-ennusteen mukaan. Vapaarahoitteisten kerrostaloasuntojen aloitukset jäävät peräti 80 prosenttia viime vuodesta. Asuntotuotannon romahduksen vuoksi valmistuvien asuntojen määrä uhkaa vajota parina seuraavana vuotena 1940-luvun tasolle ja koko rakentaminen supistuu tänä vuonna 10 prosenttia.
 3. 20.9.2023

  Huimaa draamaa viheriöllä – RT pöllytti hallitsevan Euroopan mestarin selvin lukemin

  Suuren urheilujuhlan tuntua oli ilmassa Helsingissä Bolt-areenalla, kun RT:n futisjoukkue otti mittaa Eduskunnan urheilukerhon joukkueesta syyskuun pimenevässä ilmassa.
 4. 20.9.2023

  Miten voimme tukea maahanmuuttajia sopeutumaan rakennusalalle?

  Rakennusteollisuus RT:n ja Uudenmaan ammatillisten oppilaitosten syyskuun neuvottelupäivässä 14.9.2023 käytiin vilkasta keskustelua siitä, miten varmistamme rakennusalan vetovoiman tulevaisuudessakin. Aamupäivän paneelissa pureuduttiin ajankohtaiseen teemaan, miten voimme varmistaa maahanmuuttajien sopeutumisen rakennusalalle.
 5. 19.9.2023

  Hallituksen toimet rakentamisen nostamiseksi suhdannekuopasta ovat oikeansuuntaisia (Mediatiedote)

  Hallituksen budjettiriihen päätöksistä näkyy, että asuntorakentamisen romahdus on otettu vakavasti, Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtaja Aleksi Randell toteaa. Hallitus teki päätöksiä monista alan esittämistä keinoista rakentamisen suhdannetilanteen parantamiseksi. Suuri osa hallituksen toimista vaatii kuitenkin vielä jatkovalmistelua, ja lopullisia päätöksiä tehdään vasta myöhemmin tänä vuonna.
 6. 19.9.2023

  Kotitalousvähennyksen laajentaminen budjettiriihessä – tärkeä työllisyyden ja tasavertaisuuden edistämiskeino otettava käyttöön (Mediatiedote)

  Hallitus kokoontui tänään neuvottelemaan ensimmäisestä budjetistaan. Nyt on rakentavien päätösten aika, sillä rakennusalan tilanne on hälyttävä. Yksi nopea keino lisätä korjaushankkeiden aloituksia on laajentaa kotitalousvähennys koskemaan myös taloyhtiöitä.
 7. 13.9.2023

  Janne Aspisesta kolmoismitalisti 26. Rakentajagolfissa Joroisissa - Tomi Houtsonen kisan tarkin ilman tasoituksia

  Talonrakennusteollisuus Itä-Suomen piirin 26. Rakentajagolfissa Joroisten Kartanogolfin hyvillä kentillä saatiin uusia ja tuttuja voittajia.
 8. 13.9.2023

  Nuorten työharjoittelumahdollisuudet turvattava myös haasteellisina aikoina

  Rakennusalan taantuma on tuonut haasteita nuorten tasapuolisen työssäoppimisen toteutumiseen.
 9. 13.9.2023

  Itä-Suomen Rakentajaseminaari: EU:sta nousee paineita rakennusten energiatehokkuuden parantamiseen

  Talonrakennusteollisuus ry:n Itä-Suomen piirin perinteinen kesän Rakentajaseminaari Joroisten Kartanogolfilla 16.8.2023 keskittyi rakennusteollisuuden ja rakennuttajien vastuullisuuteen ja etenkin kestävän kehityksen sekä hiilijalanjäljen vähentämishaasteisiin. Pääteemana oli ”EU, Suomi ja rakennusyritykset kestävämpää huomista rakentamassa”.
 10. 13.9.2023

  Ari Karhapää ja Aatu Airaksinen luotsaavat yrityksiään uuteen myötätuuleen

  Talonrakennusalalla pitkään jatkunut myötätuuli on laantunut vuoden mittaan tyyneksi ellei jopa vastaiseksi, eikä ainakaan uudisrakentamiseen ole pian luvassa helpotusta. Varmaa ei ole, että sitä korvaava korjausrakentaminenkaan vauhdittuu. Markkinatilanne voi ajautua pidempään, jopa aiemmin kokemattomaan suvantoon. Se huolestuttaa kaikkia rakentamisesta elantonsa saavia kirvesmiehestä ja raudoittajasta toimihenkilöihin sekä toimitusjohtajiin.
 11. 13.9.2023

  Rakennusala toivoo valtiovallan elvyttäviä toimia

  Rakennusala kipuilee. Konkurssiaalto niittää satoaan säästämättä isojakaan yrityksiä. Ala kamppailee koronan jälkimainingeissa, kohonneiden rakennuskustannusten ja korkeiden korkojen myrskyissä. Inflaatio laukkaa, asuntomarkkinat ovat jähmettyneet. Uusia hankkeita ei käynnistetä, eikä rakennuslupia juuri haeta.